Архів
П’ятниця,
19 березня 2021 року

№ 20 (19868)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Провокації й інсинуації

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 16 березня, неподалік Водяного, що на Приазов’ї, бойовики відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів. Унаслідок ворожого обстрілу один український захисник дістав бойове травмування.

Наступного дня, повідомив Укрінформ, під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ українська делегація поінформувала іноземних колег про загальні втрати ЗСУ і деякі подробиці ситуації, що склалася в районі проведення Операції об’єднаних сил останніми тижнями.

Загалом із 27 липня 2020 року, коли почало діяти нове «всеосяжне і повне перемир’я», по 10 березня 2021-го збройні формування РФ здійснили 882 порушення режиму припинення вогню, 94 з яких — із застосуванням заборонених мінськими домовленостями 122-міліметрових артилерійських систем та мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Унаслідок триваючої збройної агресії РФ 16 українських захисників загинули, ще 69 поранено. Крім того, російські окупаційні війська вісім разів обстрілювали житлові райони.

Останні два тижні незаконні збройні формування РФ особливо активно порушували умови перемир’я. За цей час вони здійснили 122 обстріли позицій Об’єднаних сил, зокрема з використанням мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок.

Головна мета таких обстрілів, на думку української делегації, полягає у намірі спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь, щоб надалі висунути фальшиві звинувачення у порушенні режиму припинення вогню з боку української сторони.

«В окремих випадках противник обстрілював українські позиції, водночас подаючи до СММ ОБСЄ запит на режим тиші через нібито обстріл з боку ЗСУ. Це робиться, щоб звинуватити Збройні сили України в обстрілах житлових районів та цивільних об’єктів», — заявили в українській делегації.

Окремо було вказано, що російська пропаганда підтримує високий рівень напруженості, поширюючи повідомлення про нібито підготовку до наступальної операції з боку України. Зокрема, це відбувається перед проведенням засідань Тристоронньої контактної групи з метою зриву її роботи та висунення альтернативного порядку денного.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чим нижчі доходи, тим вищі тарифи
Читати
Які ціни, така й субсидія
Читати
ДПА не буде
Читати
Молока дедалі менше
Читати
Весна іде, карантин несе
Читати
Б’є — значить, під суд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове