Архів
П’ятниця,
19 березня 2021 року

№ 20 (19868)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Чаювання

По горизонталі. 1. Портрет художника, скульптора, виконаний ним же самим. 7. Безглуздий набір слів, нісенітниця. 8. Перебування на посаді сенатора як рід занять. 14. Популярний в Україні зимостійкий сорт яблук. 19. Мідний духовий музичний інструмент, що характеризується різким звуком і являє собою складену циліндричну двічі зігнуту трубку, яка закінчується широкою горловиною. 20. Велика дуже отруйна змія з плямами на шиї, що водиться в Азії та Африці; окулярна змія.

По вертикалі. 1. Частина грошей (або продуктів), яка дається наперед у рахунок майбутньої платні за роботу або товар. 2. Колючий кущ родини розових, що дає темно-сині їстівні плоди з терпким кисло-солодким присмаком. 3. Паперовий або пластиковий мішок чи обгортка, призначені для пакування речей, продуктів тощо. 4. Те саме, що радіолокатор. 5. Столиця країни на півночі Африки, берег якої омивається Атлантичним океаном та через Гібралтарську протоку переходить до Середземного моря. 6. Муніципалітет у Франції, у регіоні Бретань, департамент Іль і Вілен — Ла-Шапель-… (підказка: друга літера «у»). 9. Еволюційний, знаковий проміжок часу в історії Землі. 10. Закінчена частина театральної вистави або законодавчий документ. 11. Організація Об’єднаних Націй. 12. Те саме, що сівба. 13. Вокально-інструментальний ансамбль. 15. Однорічна культурна рослина родини бобових, яку вирощують на зерно для харчування та на корм худобі. 16. М’який легкий метал сріблясто-білого кольору, який використовують для паяння, лудіння та виготовлення сплавів. 17. Тропічна трав’яниста рослина, м’ясисте кореневище якої багате на ефірні олії; прянощі, виготовлені з цього кореневища. 18. Місце, куди кладуть ставку в азартній грі.

Версія для друку          До списку статтей

Загадки

Це нежива істота, втім, пальці має та взимку зігріває.

* * *

У якого слона немає хобота?

 

Ребус

 

Хитрий квадрат

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається що по горизонталі, що по вертикалі.

1. Електрична енергія, що використовується в побуті.

2. Рослина з однорічними зеленими м’якими пагінцями.

3. Народна назва деркача —невеликого перелітного птаха, який відзначається характерним скрипучим криком (підказка: всередині літера «п»).

4. Зосередження зору або думки на чомусь.

5. В одній приказці він там «телят не пас».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове