Архів
П’ятниця,
19 березня 2021 року

№ 20 (19868)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Закон один для всіх

ПРИСКОРИТИ темпи розвитку сільського господарства в Україні, на мою думку, можна шляхом селянської толоки. Адже одній людині не під силу побудувати міні-ферму, купити все необхідне для її функціонування, доглядати тварин, реалізовувати продукцію. А об’єднавши декілька дворів, можна хазяйнувати у складчину. Добре, якщо й місцева влада підтримає таку ініціативу.

За моїми підрахунками, щоб отримати прибуток, на фермі має бути не менше 60 свиноматок. І за три роки, враховуючи, що одна свиноматка приносить дев’ять здорових поросят, фермери матимуть гарні гроші. Я дуже хочу вселити оптимізм у наших працьовитих людей. Давайте гуртуватись і перемагати. Бо від верхів годі чекати реформ для порятунку села. Натомість разом можна досягти поставлених цілей. Я в це вірю.

Іван КУЛАК.

м. Київ.

 

Медичних працівників, які ведуть боротьбу з коронавірусом, рятуючи життя людей, народні депутати прирівняли до військовослужбовців, що перебувають на передовій, та пообіцяли відповідну допомогу. Проте, на жаль, не всі її одержують. В ухваленому на початку травня минулого року законі про страхові виплати медикам, які захворіли на COVID-19, гроші передбачено тільки для тих, хто дістав групу інвалідності або помер від ускладнень цієї недуги. Нелегко довести родинам загиблих медпрацівників, що ті захворіли від своїх пацієнтів. Серед померлих — анестезіолог обласної лікарні, хірург із міської, сімейний лікар амбулаторії сімейної медицини та інші. Тому депутати Хмельницької міської ради вирішили виправити ситуацію і виділили кошти для страхування всіх медичних працівників міських закладів охорони здоров’я. Було б добре, аби досвід хмельницької громади наслідували й інші.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Гірська безліса вершина, списана, як обличчя зморшками, стрімкими ярами й потічками, оточена, мов вартовими, одвічними велетнями — ялинами й буками.

А там, ген-ген внизу, виблискує на сонці повновода річечка, до якої тулиться у міцних обіймах берегів зарослий буйною травою луг: він, неначе писанка, виграє різноманітними барвами: жовтою, червоною, зеленою, фіолетово-синьою. Здавалося, сама весна з літом і осінню розприскала по ньому свою красу.

Дивлюсь на цю красу лугу, але на серці в мене неспокій: колись не бачив я в горах безлісих вершин, а тепер є: масово за безцінь вивозять у чужі держави наше золото — ліс. Ніхто не думає про те, що буде завтра.

Володимир БОЙЧУК.

с. Черганівка Косівського району

Івано-Франківської області.

 

Я за освітою географ і вже багато років борюся проти зимового (ІІ часовий пояс) часу в Україні. Неодноразово звертався з цим питанням до попередніх керманичів держави, але, на жаль, так і не був почутий. Ось і тепер намагаюся достукатися. Потрібно, щоб Україна після скасування переходів на зимовий і літній час зупинилася саме на літньому (ІІІ часовий пояс) — найвдалішому і найкомфортнішому для людей. Бо жити в зимовому часі означає жити в темряві цілий рік. Тільки запитання: «Навіщо»?

Михайло ЛИСИЦЯ.

м. Чернігів.

 

Закон один для всіх. І мову українську, живучи в Україні, має знати кожен. Я не хочу, щоб моїм онукам казали: «Отвечай по-русски», — як це було зі мною, коли приїхала у Кривий Ріг на навчання. Дамо слабинку — і чума «рускава міра» розповзеться по всій Україні.

Олена КОХАНОВА.

смт Козельщина

Полтавської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

Від імені всієї дружної родини донька Ольга.

19 БЕРЕЗНЯ наша дорога матуся Людмила Максимівна Могила з селища Божедарівка Криничанського району Дніпропетровщини святкує 85-й день народження. Людмила Максимівна багато років пропрацювала вчителькою. Прищеплювала своїм учням, дітям любов до знань, сіяла в їхніх серцях зерно прекрасного, світлого, вічного, відкривала складний духовний світ буття, давала мудрі поради. Цей багаж знань завжди буде з нами.

За життя Людмила Максимівна наражалася на безліч труднощів, однак щоразу демонструвала велику витримку, незламність духу. І ми, її дочки, онуки, правнуки, зяті, захоплюємося цими рисами.

Уся наша велика рідня сердечно вітає ювілярку та висловлює їй щиру повагу. Дякуємо тобі, рідненька, за все, що ти зробила для нас, хоч самій було нелегко. Ми вдячні за тепло, увагу й добро, які нам дарувала. Бажаємо тобі міцного здоров’я та душевного спокою. Дорога мамо, бабусю, прабабусю, тещо, будь ласка, прийми від нас слова безмежної любові, вдячності та низький уклін.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове