Архів
Вівторок,
2 березня 2021 року

№ 16 (19864)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень
  Версія для друку          На головну
  • Милосердя

Наочний урок доброти

Галина ВЕРНИГОРА.

ПІД ЧАС нещодавніх морозів долею вуличних собак і котів опікувалися зооактивісти. Зокрема, у Львові з’явилися вуличні дощані халабудки для котів, які так і прозвали — «котівнички» (хоча й собачки такі не оминають). Волонтери виготовили їх масивними, щоби тварини не перекинули. Ще й із дашком, аби корм не розмокав від дощу та снігу. На будиночки наклеєні пояснення для мешканців — що це за споруди і для чого потрібні.

Добре, коли шкільні вчителі також беруться організувати подібні «уроки доброти», допомагаючи разом із учнями тваринам і птахам пережити зиму. Як-от учні з учителями школи №77 міста Лева, які намайстрували «котівничок» і розмістили їх у затишних і доступних для тварин місцях свого мікрорайону

Зворушливий пост у зв’язку з цим залишила у соціальній мережі одна з викладачок: «Я вчителька зарубіжної літератури. Чому цим займаюсь? Бо люблю тварин (у мене в самої три кішки), співчуваю їм і прагну навчити цього й дітей. А ще намагаюсь навчити їх відповідальності. Як писав Екзюпері: «Ти відповідаєш за тих, кого приручив». Почнемо з малого — нагодуємо цуценя, не копнемо котика, а там навчимось і людей поважати, і ближнього цінувати, і країну розбудовувати, витрачаючи державні гроші не на користь власної кишені, а для спільного блага». Чи треба казати, що навіть маленька порція корму зможе зберегти комусь із чотирилапих безхатьків життя. Добра справа у вигляді жменьки їжі для безпритульних тварин, яку можна взяти з собою дорогою на роботу або під час щоденної прогулянки, може стати доброю традицією для кожного з нас».

І хоч настали весняні дні, але до справжнього тепла ще далеко. Для виснажених голодною та холодною зимою тварин та птахів — це дуже складний період. Не забуваймо про них! Виявити людяність зовсім не важко — дати змогу собаці чи коту зайти до під’їзду погрітися чи переночувати, не закривати наглухо лази у підвали. І, звісно ж, не забувати підгодовувати їх та підсипати корм у пташині годівнички.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Викрутаси із тарифами
Читати
Активний обіг грошей
Читати
Знову пожежа
Читати
Таки почали вакцинувати
Читати
Промисловості нелегко
Читати
Комірне — непідйомне
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове