Архів
Вівторок,
2 березня 2021 року

№ 16 (19864)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень
  Версія для друку          На головну
  • Духовність

Українських церков більшає

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

У ТАТАРБУНАРАХ, що на півдні Бессарабії, з’явилася ще одна парафія Православної церкви України. Нова церковна громада названа на честь апостола Андрія Первозваного і розміститься на Покровській вулиці містечка, понад 80 відсотків якого становить українськомовне населення.

Як повідомляє «Думська», ініціатор заснування парафії — депутат Татарбунарської міськради від «ЄС» Володимир Гажійський, а голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький зареєстрував статут релігійної організації без відкладання на безрік. Секретар Одеської єпархії ПЦУ Теодор Оробець розповів, що віряни новоствореної церковної громади планують побудувати в Татарбунарах новий храм.

У цьому місті вже є одна парафія Православної церкви України, куди 2019 року перейшов із Московського патріархату настоятель Свято-Троїцького храму Василь Баурда, до якого приєдналася частина парафіян.

Наразі в краї діють 126 парафій ПЦУ. Нагадаємо, що 15 грудня 2018 року в Києві відбувся об’єднавчий собор: Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква і два архієреї з Української православної церкви Московського патріархату об’єдналися у єдину помісну Православну церкву України. А вже 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав, а 6 січня вручив предстоятелю ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію сувій томоса про автокефалію.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Викрутаси із тарифами
Читати
Активний обіг грошей
Читати
Знову пожежа
Читати
Таки почали вакцинувати
Читати
Промисловості нелегко
Читати
Комірне — непідйомне
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове