Архів
Вівторок,
2 березня 2021 року

№ 16 (19864)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Полігон для снайперів

Михайло ВЕДМІДЬ.

У НЕДІЛЮ, 28 лютого, внаслідок обстрілів противника загинув один український воїн. Днем раніше на протипіхотній осколковій міні натяжної дії (ПОМ-2) дістав поранення військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил. Нещасливою для українських захисників виявилася і минула п’ятниця, коли від ворожих дій постраждали 11 бійців: вісім військовослужбовців ЗСУ дістали поранення, ще троє — бойове травмування.

Як уже повідомляли «СВ», більшість серед загиблих від початку року бійців зі складу Об’єднаних сил — «на рахунку» ворожих снайперів. Днями про їхню чисельність, озброєння і смертоносну діяльність розповіли у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«За нашими даними, зараз штатна чисельність таких підрозділів становить близько 450 військовослужбовців-снайперів. Крім того, на територію України дуже активно заходять снайперські групи збройних сил Росії, ФСБ, інших силових структур. Це близько 50 осіб, які постійно перебувають на нашій території, щоб відпрацьовувати найважливіші завдання і підвищувати свій бойовий досвід із застосування снайперського озброєння в сучасних конфліктах», — повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький.

«Якщо заходять російські підрозділи, або це можуть бути навіть окремі групи зі складу 1-го і 2-го армійських корпусів (бойовики, відповідно, «ДНР» і «ЛНР». — Ред.), то вони використовують найновітніші великокаліберні гвинтівки випуску 2010-2012 років, зокрема снайперську гвинтівку Лобаєва, вона є у п’яти модифікаціях. Є й іноземні зразки — це більш такі далекобійні зразки, які можуть вести вогонь від двох із половиною тисяч метрів і далі», — додав Скібіцький. Що ж до бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР», то вони мають на озброєнні класичну гвинтівку Драгунова.

У ГУР МОУ також повідомили, що спецслужби Росії вербують мешканців окупованих територій до приватних військових компаній (ПВК). Після підготовки в РФ бійці беруть участь у бойових діях у багатьох країнах світу, зокрема у Лівії та Сирії.

Під час вербування до ПВК представники спецслужб країни-агресора пропонують бойовикам і мешканцям тимчасово окупованих територій України зарплату в розмірі п’ять тисяч доларів США на місяць, пільги учасників бойових дій і пенсійне забезпечення після трьох років служби. Таким чином, Донбас використовується РФ не тільки як полігон для випробування нових видів озброєння, «навчання» і набуття воєнного досвіду, а й як джерело поповнення живої сили — гарматного м’яса.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Викрутаси із тарифами
Читати
Активний обіг грошей
Читати
Знову пожежа
Читати
Таки почали вакцинувати
Читати
Промисловості нелегко
Читати
Комірне — непідйомне
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове