Архів
П’ятниця,
26 лютого 2021 року

№ 15 (19863)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Хмельниччина

Повернення старого кадра

Тетяна ПАНАСЮК.

КОЛИШНЬОГО першого заступника прокурора області Руслана Мартиненка, люстрованого у жовтні 2014 року, Окружний адмінсуд поновив на посаді. Тодішній генпрокурор Віталій Ярема звільнив Мартиненка на підставах, передбачених Законом України «Про очищення влади». Натомість позивач вважав, що були порушені його права на працю та доступу до державної служби.

У рішенні суду наголошується, що, перш ніж застосувати до позивача передбачені у законі про люстрацію заходи відповідальності, Генпрокуратура зобов’язана була з’ясувати особисту участь Мартиненка і довести вину у вчиненні правопорушень, що сприяли узурпації влади президента Віктора Януковича. До речі, згідно із рішенням суду, з Офісу генпрокурора ще й буде стягнуто 1,87 млн грн на користь Мартиненка як компенсацію середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Закінчився ремонт на АЕС

ПІСЛЯ проведення планово-попереджувального ремонту енергоблок №2 Хмельницької АЕС під’єднано до Об’єднаної енергосистеми України. Зокрема, відремонтовано 2686 і замінено 51 одиницю технологічного обладнання. Роботи мали тривати ще місяць, але фахівцям вдалося впоратися раніше. Компанія «Енергоатом» повідомила, що завдяки запуску енергоблоку Хмельницької АЕС енергосистема отримає додаткові 1000 МВт. Також сподіваються, що тепер потреби країни в електроенергії будуть покриті, що дасть змогу відмовитися від імпорту з РФ.

Зустрінуть весну без тепла?

РАХУНКИ Старокостянтинівського КП «Тепловик» заблоковано через борг перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ. За рішенням суду, додатково до суми основного боргу за газ (34,788 млн грн), спожитий упродовж 2016-2017 рр., нараховано майже 12 млн грн пені, штрафних санкцій та інфляційних.

За словами керівника комунального підприємства Олександра Душенка, якщо мешканці міста погасять заборгованість за отримані послуги, яка на сьогодні становить 22 млн грн, «Тепловик» виконає рішення суду, рахунки розблокують і можна буде надалі хоч якось працювати. Також він повідомив про те, що сума заборгованості держави перед КП різниці вартості в тарифах становить 62,5 млн грн. «Якби уряд із нами розрахувався, як обіцяв, ми не мали б таких проблем», — стверджує О. Душенко.

Мешканці Старокостянтинова, обговорюючи невтішні перспективи, припускають, що вирішити проблему можна масовим переходом споживачів на індивідуальне опалення, як це зробили, наприклад, у сусідньому Красилові.

Дев’ять успішних громад

ДО «ВСЕУКРАЇНСЬКОГО рейтингу інституційної спроможності та сталого розвитку громад» увійшло 9 ОТГ краю. Серед десятка найкращих Кам’янець-Подільська та Дунаєвецька ОТГ — зайняли четверту та п’яту позиції рейтингу. Славутська громада посіла 42-те місце, Волочиська — 114-те, Сатанівська — 121-ше, Нетішинська — 128-ме, Шепетівська — 186-те, Летичівська — 265-те та Меджибізька ОТГ — 298-ме. Усього у рейтингу 400 позицій.

Вшанували героя

В ОБЛАСНОМУ центрі на фасаді навчально-виховного комплексу №4 відкрили меморіальну дошку Богданові Бігусу. Півтора року тому 28-річний хмельничанин підірвався на міні, повертаючись із бойового завдання, поблизу Горлівки. У нього залишилося двоє дітей — 10-річна Богданка та 3-річний Устим. 2019-го його було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня та присвоєно звання почесного громадянина міста Хмельницький. Ушанувати пам’ять героя прийшли рідні, друзі, бойові побратими, вчителі та школярі.

Від початку російсько-української війни на Донбасі загинуло 35 містян. На фасадах шкіл та училищ захисникам встановлено 20 меморіальних дощок.

На довгій ниві

ДНЯМИ свій 100-річний ювілей відсвяткувала жителька села Михнів Ізяславської міської територіальної громади Марія Бондарук. А в Полонській ОТГ привітання із віковим рубежем приймав Степан Бойко із села Великі Каленичі. Обох ювілярів від щирого серця вітали їхні родини, односельці та представники місцевої влади. Вони пережили колективізацію, Голодомор, Другу світову війну, все життя працювали задля блага суспільства і своїх сімей. Низький уклін і міцного здоров’я ювілярам!

Дорогі наші депутати

НА ПАРЛАМЕНТСЬКОМУ сайті періодично оприлюднюють списки народних обранців, які отримують компенсації за витрати на оренду житла або винайм готельного номера. Зокрема, стало відомо, що протягом минулого року такі виплати отримало п’ятеро з 11 народних депутатів-хмельничан, які представляють політсилу «Слуга народу». Володимир Ватрас отримав 217 тисяч 750 гривень; Олексій Жмеренецький — 239 тисяч 900 гривень; Юрій Заславський — 236 тисяч 850 гривень; Олена Копанчук — 237 тисяч 900 гривень; Сергій Мандзій — 237 тисяч 900 гривень. Загалом проживання у Києві цих нардепів обійшлося державі в суму 1 мільйон 170 тисяч 300 гривень. Цікаво, що ж за житло вони винаймали за такі захмарні для пересічного краянина суми?

Як є попит, чого ж не заробити

28-ЛІТНІЙ поліцейський сектору реагування патрульної поліції обласного управління МВС торгував особистими даними громадян. Правоохоронець систематично збував відомості з автоматизованої системи МВС України «Інформаційний портал Національної поліції України», яка має обмежений доступ. Інформація стосувалася громадян і транспортних засобів. Зловмисник фотографував їх і надсилав замовникам, за що отримував гроші.

Слідчі Державного бюро розслідувань заскочили нечистого на руку поліцейського на гарячому. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зворотний бік рекордів
Читати
До війська
Читати
Вакцинація таки розпочалася
Читати
Надбавку відстрочено
Читати
Казав пан...
Читати
Як не у двері, то у вікно
Читати
Заради «окремого» працевлаштування
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове