Архів
П’ятниця,
26 лютого 2021 року

№ 15 (19863)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Агроперспектива

Робот на фермі

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Львівська область.

НІ ДЛЯ кого не секрет, що вітчизняна молочна галузь переживає нелегкі часи. Останні 20 років ми впевнено котимось униз і скоротили виробництво відповідної продукції у майже чотири рази, до 6,5 мільйона тонн. Прилавки українських крамниць заполонили польське «млєко», білоруське ««сметанковає масла»…

Тому-то кожна звістка про створення молочної ферми тішить і дає надію, що з часом піднімемо виробництво набілу на своїх чорноземах і не потребуватимемо жодного імпорту. Так само, як радують приємні новини з ферм, так би мовити, зі стажем.

Гарна новина прийшла з господарства «Мостиське молоко», якому вже десять років. На тутешній фермі запровадили автоматичне підгортання кормів спеціальним роботом.

— Ця машина може працювати 24 години на добу, — каже директор Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків і напівсерйозно-напівжартома додає, що вона не втомлюється, не спізнюється, не йде на перекур…

— Робот унікальний, — засвідчує менеджер ферми Олег Гливка. — В автоматичному режимі, згідно з програмою, працює, а коли треба, під’їжджає до розетки і заряджається.

Корови до агрегата вже звикли і розуміють: якщо він коло них прокотив, значить, пора підходити до жолоба і ласувати кормом.

Нині ТзОВ «Мостиське молоко» має сучасну доїльну залу, холодильне устаткування для належного зберігання молочної продукції. Товариство дбає про оновлення порід корів, зводить сучасний телятник. Тобто бачить перспективу в розвитку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зворотний бік рекордів
Читати
До війська
Читати
Вакцинація таки розпочалася
Читати
Надбавку відстрочено
Читати
Казав пан...
Читати
Як не у двері, то у вікно
Читати
Заради «окремого» працевлаштування
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове