Архів
П’ятниця,
26 лютого 2021 року

№ 15 (19863)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Політичний вирок

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

ПРИМОРСЬКИЙ районний суд Одеси виніс вирок колишньому керівникові одеського осередку «Правого сектору» Сергієві Стерненку за звинуваченням у нападі на депутата Комінтернівської райради, колишнього керівника райорганізації проросійської партії «Родина» Сергія Щербича і його викраденні, яке сталося буремного 2015 року.

Для початку кілька подробиць. Активіста тут же від кримінальної відповідальності за викрадення звільнили у зв’язку із закінченням строку давності, а ось обтяжливою стала та обставина, що на момент викрадення Щербич був депутатом. Тому, мовляв, і сім років. Але ж ми розуміємо: справа — політична, а такі без сумнозвісної «волі» нагорі в нас у принципі не вирішуються!

Чи чекала влада на якийсь резонанс? Невже вона думала, що патріотична громадськість мовчки все це проковтне? У багатьох містах України вже у день оголошення вироку люди вийшли на демонстрації. Їхнє обурення можна узагальнити однією фразою: «Чому прихильників Української держави в нас судять, а ті, хто відкрито йде проти неї, продовжують вільно пересуватися на своїх лімузинах, літаках та яхтах?».

Інтернет-простір заряснів обуреними висловами: «Вирок у справі одеського активіста Сергія Стерненка — це не просто вибіркове правосуддя, а наслідок впливу поплічників Януковича — Портнова на сучасну судову владу», «Тюрма Стерненку — це вирок Зеленському», «Злочинець чи приклад для покоління?».

Що ж, більшість українців, гадаю, розбереться, що до чого. Та коли влада бодай щось почне розуміти?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зворотний бік рекордів
Читати
До війська
Читати
Вакцинація таки розпочалася
Читати
Надбавку відстрочено
Читати
Казав пан...
Читати
Як не у двері, то у вікно
Читати
Заради «окремого» працевлаштування
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове