Архів
Вівторок,
23 лютого 2021 року

№ 14 (19862)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Ситуація

Хотіла заощадити час

Галина ВЕРНИГОРА.

Того сніжного зимового ранку ніщо не віщувало трагедії, коли молода матір вийшла з хати, посадила 4-річного сина на санчата і повезла його у дитсадок. Що-правда, вони запізнювались, тому жінка квапилася…

ШЛЯХ до дитячого закладу пролягав через залізничні колії, технічний перехід місцевої станції Овруч. Але виявилося, що його перегородив товарний потяг сполучення Першотравневе — Коростень. Щоб перебратися на протилежний бік, треба було або почекати, або ж обійти останні чотири вагони. Оскільки жінка нервувала, що спізнюється, то наважилась на дуже небезпечний крок: хутенько висадила сина із санчат, веліла отак стояти на місці і «чекати маму», а сама… полізла із санчатами просто під колеса товарного потяга. Хотіла швиденько перетягнути на протилежний бік спочатку їх, а тоді вже й саму дитину.

У момент, коли жінка майже вибралася з-під вагона, потяг раптом зрушив із місця. Потужним ударом залізничної багатотонної громадини 22-річну жінку збило, а її нога потрапила під колесо, що котилося колією…

Трагедія сталася на очах у маленької дитини. Страшно навіть припустити, що могло б бути, якби жінка вирішила спочатку перелізти під вагоном із сином, а тоді вже так само перенести і санчата.

Добре, що на той час неподалік залізничного переходу були люди. Вони прибігли на крик і викликали «швидку», яка доправила потерпілу до Овруцької міської лікарні. Тамтешні хірурги зробили все, що тільки було в їхніх силах, проте ногу врятувати не вдалося, її ампутували. Зараз жінка перебуває в реанімації.

А тим часом поліцейські розпочали розслідування. Попередня кваліфікація події — частина 2-га статті 276-ї «Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту» Кримінального кодексу України. Триває з’ясування усіх обставин події.

На жаль, цю трагедію на залізниці все ж не можна назвати поодинокою. Постійно і скрізь в Україні на коліях за різних обставин гине і травмується чимало співвітчизників. Зокрема, на тій же Житомирщині торік у грудні під потяг потрапив 17-річний хлопець із Малина — йому відрізало дві ноги…

Правоохоронці закликають громадян суворо дотримуватись правил безпеки на залізниці. Зокрема, як би не поспішали, колії належить переходити тільки в установлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо). На станціях, де немає мостів і тунелів, залізничні колії слід переходити по спеціальних настилах, біля яких встановлені покажчики «Перехід через колії».

А перед тим, як увійти в небезпечну зону, ще й обов’язково упевніться у відсутності потяга. Стежте за звуковими сигналами, що подаються з локомотива, електропоїзда при наближенні до перону чи платформи, та подбайте про безпечну відстань під час проходження потяга.

Можливо, комусь нагадування цих елементарних правил безпечного поводження на залізниці допоможе уберегтись від травмування, а комусь навіть урятує життя. Будьмо обережні на усіх дорогах.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Новий санкційний раунд
Читати
Розікрали й продали
Читати
Не вода, а отрута
Читати
Ще поки космічна держава
Читати
Госпіталь просто неба
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове