Архів
Вівторок,
23 лютого 2021 року

№ 14 (19862)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

З олімпійським прицілом

Микола МОТОРНИЙ.

У СТОЛИЧНОМУ спорткомплексі «Ліко» відбувся відкритий Кубок України зі стрибків у воду. До цього турніру, крім українських стрибунів у воду, виявили інтерес спортсмени ще п’яти країн: Білорусі, Болгарії, Вірменії, Грузії та Сербії. Адже нинішній міжнародний календар змагань практично паралізований коронавірусною пандемією. А до головного старту чотириріччя — Олімпійських ігор у Токіо — залишилося всього кілька місяців. Спортсмени і тренери чудово розуміють, що готовність до боротьби за олімпійські нагороди перевіряється на міжнародних змаганнях. Упродовж тижня майже 100 спортсменів розіграли 13 комплектів нагород зі всіх видів програми.

Відкритий Кубок України став для вітчизняних стрибунів у воду першим міжнародним стартом у новому сезоні. За його підсумками буде сформована команда України на Кубок світу в Токіо, що має відбутися у квітні, та чемпіонат Європи з водних видів спорту, запланований на травень у Будапешті.

Нині в наших стрибунів чотири олімпійські путівки з індивідуальних видів програми. Максимальна кількість ліцензій, яку можна здобути — 12. За підсумками усіх стартів, на київському турнірі найбільшу кількість очок набрали і здобули Кубок України спортсмени Луганщини. Другими стали представники Києва, треті — спортсмени з Миколаївщини.

Наша особлива олімпійська надія — 15-річний Олексій Середа (на фото) — наймолодший чемпіон Європи, на відкритому Кубку України підтвердив свій статус лідера. Він продемонстрував нову програму, додавши два оригінальні стрибки. Крім того, Олексій готується ускладнити свою програму ще одним стрибком. На чемпіонаті світу український «вундеркінд» обкатає свою нову програму з прицілом на медальний п’єдестал токійської Олімпіади.

— Я задоволений своїм виступом. Хоч деякі стрибки можна було б виконати і краще, — каже дворазовий чемпіон Кубка України Олексій Середа. — Наразі відшліфовую нову програму. Бо ще не стабільно виконую. Тому є над чим працювати. Зроблю все можливе, щоб ці стрибки зміг виконати в Токіо впевнено. Конкуренція під час розіграшу Кубка України була серйозна. Тому приємно тримати в руках медаль найвищого ґатунку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Новий санкційний раунд
Читати
Розікрали й продали
Читати
Не вода, а отрута
Читати
Ще поки космічна держава
Читати
Госпіталь просто неба
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове