Архів
Вівторок,
23 лютого 2021 року

№ 14 (19862)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Візьміть до уваги

Компенсація на оплату електроенергії

Підготувала

Надія ПРОЦКО.

ДЛЯ ОКРЕМИХ категорій споживачів електроенергії, використаної в І кварталі 2021 року, держава відшкодує додаткові витрати, пов’язані зі скасуванням пільгового тарифу. Компенсацію одержать ті споживачі, які раніше мали право на знижену ціну, зокрема:

— населення, яке проживає в житлових будинках (у т. ч. у житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними приладами (в т. ч. у сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;

— населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (в т. ч. у сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;

— багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Відповідною Постановою Кабміну визначено, що споживачі отримуватимуть компенсацію автоматично. Додатково звертатися до постачальної компанії чи органів соціального захисту населення, подавати заяву і пакет документів не потрібно.

Бюджетні кошти спрямовуватимуть постачальникам універсальних послуг (ПУП) з подальшим їх зарахуванням на особові рахунки зазначених категорій споживачів.

Отримувачам субсидії додаткові витрати на електроенергію держава не компенсовуватиме.

Нагадаємо: для населення встановлено фіксовану ціну на електроенергію — 1,68 грн за 1 кВт·год незалежно від обсягу споживання. Діятиме вона з 1 січня по 31 березня 2021 року. Тариф затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №1325 від 28 грудня 2020 року. Пільговий тариф (90 копійок при споживанні до 100 кВт·год/місяць) застосовуватися не буде. Наприклад, якщо раніше за 200 кВт·год на місяць нараховувалося 258 гривень, то вартість використаного такого ж обсягу електрики у січні становитиме вже 336 гривень.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Новий санкційний раунд
Читати
Розікрали й продали
Читати
Не вода, а отрута
Читати
Ще поки космічна держава
Читати
Госпіталь просто неба
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове