Архів
Вівторок,
23 лютого 2021 року

№ 14 (19862)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Хто стріляв?

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СУБОТУ, 20 лютого, бойовики заявили про нібито обстріл із боку ЗСУ їхніх позицій неподалік Горлівки і загибель одного члена НЗФ. Новина швидко поширилась у соцмережах, але кількість постраждалих бойовиків називалася різною — від семи до 20 загиблих, серед яких також були снайпери.

Симпатики ОРДО звинувачували військовослужбовців Об’єднаних сил, хоча й припускали, за словами українського журналіста Андрія Цаплієнка, що на окупованій території діє група невідомих партизанів. За даними Цаплієнка, загинули 10 бойовиків, троє дістали поранення.

Ще дві версії, спираючись на власні джерела, оприлюднив журналіст із Горлівки Микита Синіцин. Згідно з першою, у бліндаж, де була снайперська група (ймовірно, «відпускники» з РФ) разом із прикриттям від «народної міліції ДНР», влучила міна калібру 120 мм. Як наслідок — п’ятеро загиблих на місці і багато важкопоранених, вісім із яких трохи згодом померли. Загалом — 13 «двохсотих».

За другою версією, після артобстрілу опорного пункту бойовиків на ньому побували бійці ЗСУ, встановили там міни і тихо пішли. Коли на опорнику з’явилися «військовослужбовці ДНР», щоб витягти своїх загиблих, їх накрили артилерією. Загальні втрати — 19 чоловік убитими. «Джерело назвало це класичною, як за підручником, артилерійською засідкою, — повідомив Синіцин і додав: — Єдине, у чому зійшлися обидва джерела, що під роздачу потрапив 3-й батальйон 3-ї мотострілецької бригади «народної міліції ДНР».

Утім, усі ці версії спростовують у Генштабі Збройних сил України. Там із цього приводу заявили: «З позицій біля окупованої Горлівки сепаратисти обстріляли своїх же в районі газорозподільної станції, в результаті чого є загиблий і поранені». У штабі також запевнили, що будь-які звинувачення ЗСУ в недотриманні ними режиму всеосяжного припинення вогню не мають жодних підстав.

Те ж саме підтвердив і речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович: «Нагадую, що Збройні сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Новий санкційний раунд
Читати
Розікрали й продали
Читати
Не вода, а отрута
Читати
Ще поки космічна держава
Читати
Госпіталь просто неба
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове