Архів
Вівторок,
23 лютого 2021 року

№ 14 (19862)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Про хворобу попередить організм

Андрій ЗАРУБКО,

ендокринолог.

ДІАБЕТ 2-го типу — це стан, за якого організм утрачає контроль над кількістю цукру в крові, не продукує інсуліну в достатній кількості.

Якщо рівень цукру в крові не контролювати і не вживати заходів до його нормалізації, може виникнути низка проблем зі здоров’ям, зокрема ниркова недостатність, зниження зору, ушкодження нервів, виразки стоп, хвороби серця, інсульт.

Симптоми діабету 2-го типу на ранній стадії легко сплутати з ознаками інших захворювань або проігнорувати як несуттєві. Варто прислухатися й придивлятися до змін в організмі, які вкажуть на небезпечне хронічне захворювання.

Однією із тривожних ознак діабету є чорний акантоз: темні плями на шкірі навколо шиї, в паху або під пахвами. Шкіра у цих місцях потовщена. Акантоз може з’явитися через те, що високий рівень інсуліну в кровоплині змушує клітини шкіри відтворюватися швидше, ніж зазвичай.

Сам по собі чорний акантоз не є небезпечним, він слугує раннім попередженням про діабет 2-го типу та інші серйозні захворювання, включно з онкологічними.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове