Архів
Вівторок,
23 лютого 2021 року

№ 14 (19862)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Мазь Iллі Муромця

Ангеліна ЯНІШЕВСЬКА,

невролог.

У НАРОДНІЙ медицині для поліпшення здоров’я широко використовують коріння рослин. Зокрема, одними з найвідоміших «цілителів» є корені оману та аїру. Мазь для хребта на їхній основі недаремно назвали «Маззю Іллі Муромця» — настільки вона дієва й помічна. Корені можна заготувати самостійно, а можна придбати в аптеках.

Рецепт мазі від болю у спині: до 40 г оману додати 10 г кореня аїру і змолоти на кавомолці. 50 г подрібнених коренів змішати з 300 г витопленого свинячого жиру. Суміш витримати півтори години на водяній бані, постійно помішуючи. Мазь готова.

Застосування: мазь потрібно втирати в хребет 20 хвилин, легко масажуючи. Такі процедури проводити вранці й увечері до повного одужання. Поліпшення самопочуття помітне після трьох-чотирьох днів лікування. Через півтора-два тижні настає суб’єктивне одужання: зникає біль у хребті, хвора людина стає рухливою, настає відчуття повного позбавлення від хвороби.

Це в жодному разі не дає хворому приводу для збільшення навантаження на хребет, тому що поверхневі ділянки хребців і хрящової тканини потребують тривалого часу на відновлення, тобто лікування цією ж маззю, яка володіє потужним протизапальним ефектом. Під час втирання вона потрапляє безпосередньо в осередок запалення. Навантаження на хребет заборонені протягом трьох місяців.

Мазь Іллі Муромця можна застосовувати за будь-яких запальних процесів у хребетному стовпі, але не в разі радикуліту.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове