Архів
П’ятниця,
19 лютого 2021 року

№ 13 (19861)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Футбольні Оскари

Микола МОТОРНИЙ.

Гірськолижний спорт. На схилах гірськолижного комплексу «Буковиця» (поблизу Борислава) відбувся український етап міжнародних дитячих змагань із гірськолижного спорту Karpatia OPEN. На Львівщину завітали 11 українських команд, а також юні спортсмени з Польщі, Словаччини, Білорусі, Литви та Нової Зеландії. Змагання тривали два дні в категорії «спеціальний слалом». У командному заліку перше місце посіла команда Литви, друге — збірна України (команда А), на третьому — спортсмени Білорусі.

Нагадаємо, український етап Karpatia OPEN внесений у календар світових змагань Міжнародної лижної федерації (FIS).

Футбол. Відбулася церемонія нагородження преміями від Української асоціації футболу за підсумками минулого року. Найкращим гравцем України 2020-го став лідер київського «Динамо» Віктор Циганков. Пам’ятний знак йому вручив тренер збірної України Андрій Шевченко. Найкращою футболісткою стала Дарина Апанащенко, найкращий тренер чоловічих команд — наставник луганської «Зорі» Віктор Скрипник. Переможець конкурував із тренерами «Десни» і «Динамо» Олександром Рябоконем і Мірчею Луческу відповідно.

Тренер «Ференцвароша» Сергій Ребров став найкращим українським тренером, який працює за кордоном. Найкращий українець, який грає в іноземному клубі, — півзахисник «Аталанти» Руслан Малиновський. Безпосередньо під час церемонії Малиновський запевнив, що новоспечений гравець «Аталанти» Віктор Коваленко добре вписався в команду. Лідер «Шахтаря» Тайсон виборов перемогу в номінації найкращого легіонера, який грає в Українській прем’єр-лізі.

Найкращим молодим гравцем 2020-го року названо захисника київського «Динамо» Іллю Забарного. Торік він встиг дебютувати за молодіжну й дорослу збірні України й стати основним гравцем у команді Мірчи Луческу.

Фігурне катання. В Одесі під патронатом відділення НОК України в Одеській області фінішував другий міжнародний турнір зі спортивних танців на льоду «LuMi Dance Trophy», присвячений пам’яті відомого фахівця Людмили Михайловської. За медалі у п’яти вікових категоріях змагалося 44 пари з восьми країн.

Українські танцюристи завоювали 4 золоті, 4 срібні та 3 бронзові медалі. Чемпіони України Олександра Назарова/Максим Нікітін із Харкова стали переможцями в найсильнішій категорії, випередивши найближчих переслідувачів на 30 балів. Крім того, золоті медалі завоювали Поліна Вашкевич/Давид Нгуен із Харкова (вікова категорія до 17 років), одесити Тетяна Белодонова/Костянтин Притула (до 15) і ще одна харківська пара Єлизавета Лісова/Олександр Рассулов (до 13 років).

Фрістайл. Дві золоті, одну срібну і три бронзові нагороди здобули українські фрістайлісти на домашньому етапі Кубка Європи з лижної акробатики, що тривав на закарпатському гірськолижному курорті «Красія». Переможний дубль зробив Максим Кузнєцов. «Срібло» і «бронза» на рахунку Володимира Кушніра. На третю сходинку п’єдесталу зійшли Ангеліна Брикіна та Анастасія Гасюк. З чудовими здобутками українських спортсменів привітав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
У квітні — ринкова ціна
Читати
Ситуація, як і раніше, критична
Читати
Перелік ліків розширився
Читати
Харчі дорожчають
Читати
Назад до адаптивного
Читати
Знайшли сімейний затишок
Читати
Купив і зареєстрував
Читати
У столиці дихати важко
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове