Архів
П’ятниця,
19 лютого 2021 року

№ 13 (19861)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Вакцинація: місія нездійсненна

Маргарита СИТНИК.

ТРИВАЛИЙ час влада запевняла українців, що домовилася про постачання вакцин від коронавірусу, а глава МОЗ М. Степанов та головний санітарний лікар В. Ляшко навіть назвали дату початку кампанії щеплення: 15-16 лютого. Мовляв, розроблено національний календар, створено 572 мобільні групи (з яких готові 347), відлагоджено їхню логістику. На заваді може стати лиш форс-мажор: літак не вилетить через негоду, партія з вакцинами потрапить у ДТП абощо.

Однак настав «заповітний» понеділок, а препарати так і не з’явилися на території України. Очільникові Міністерства охорони здоров’я М. Степанову не залишалося нічого іншого, як публічно визнати, що в обіцяні дні вакцинація не почнеться. Причиною затримки були названі «технічні моменти щодо логістики», які буцімто будуть урегульовані до кінця тижня.

Казав пан — кожуха дам… Інші слова для опису ситуації поки що на думку не спадають. Звісно, в українців різні точки зору на проблему. Згідно зі свіжим дослідженням, згодні вакцинуватися (якби препарат став загальнодоступним і вважався безпечним та ефективним) загалом 65% респондентів, решта ж — ні. Однак не можна не зауважити, що наша країна станом на сьогодні єдина в Європі, де у справі щеплення досі, як кажуть, і кіт не валявся. Результати маємо: дані міжнародного опитування Ґеллап свідчать, що Україна потрапила до п’ятірки країн-антилідерів, чиє населення найбільше не задоволене діями уряду щодо боротьби з пандемією.

Тим часом хвороба часу не гає. Зокрема, захворюваність стрімко зросла на Прикарпатті. Насторожує і поширення COVID-19 серед дітей.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
У квітні — ринкова ціна
Читати
Ситуація, як і раніше, критична
Читати
Перелік ліків розширився
Читати
Харчі дорожчають
Читати
Назад до адаптивного
Читати
Знайшли сімейний затишок
Читати
Купив і зареєстрував
Читати
У столиці дихати важко
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове