Архів
П’ятниця,
19 лютого 2021 року

№ 13 (19861)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Я живу сам. Син, хоч і приписаний у будинку, але разом із сім’єю вже тривалий час перебуває за кордоном. Моєї пенсії на оплату комунальних послуг у зимовий період не вистачає. Чи маю я право на субсидію?»

Петро КВАСНЕВСЬКИЙ.

с. Рукшин Хотинського району Чернівецької області.

 

НА запитання читача відповідає начальник управління праці та соціального захисту населення Хотинської райдержадміністрації Наталія Борисівна ЦВЕНТАРНА:

— Призначення та виплата житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива регламентується Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848 (далі — Положення).

Відповідно до п. 14-го житлова субсидія не призначається (зокрема на наступний період), якщо: у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (далі — особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії), і в цьому періоді: за інформацією ДПС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються при призначенні житлової субсидії; або нарахований середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або ними або за них не сплачено єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім військовослужбовців, а також осіб, щодо яких наявна заборгованість роботодавця зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, або осіб, які відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).

Житлову субсидію за рішенням комісії не може бути призначено, коли у члена домогосподарства або у члена сім’ї особи зі складу домогосподарства доходи, які враховуються при призначенні житлової субсидії, були такими, що зазначені в абзацах другому, четвертому підпункту 3-го пункту 14-го цього Положення, і такі особи перебували за кордоном сукупно понад 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім випадків, коли працездатні особи в період, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, документально підтвердили шляхом надання легалізованих в Україні документів набуття страхового стажу в інших країнах чи факт догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку). До 60-денного періоду перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, лікування або навчання за кордоном, що підтверджується відповідними документами.

Виходячи з конкретних обставин, що склалися, житлову субсидію Петрові Івановичу може бути призначено за рішенням комісії у разі підтвердження відповідними документами факту працевлаштування сина та членів його сім’ї за кордоном і набуття ними там страхового стажу.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове