Архів
П’ятниця,
19 лютого 2021 року

№ 13 (19861)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Iз любов’ю до рідного краю

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

Фото автора.

СЕРГІЙ Єсюнін — колишній військовий, як і його батько. Закінчив Харківське вище військово-інженерне училище ракетних військ. Та після розпаду СРСР залишив службу і вирішив розпочати роботу в царині історичного краєзнавства. Адже ще в школі захоплювавсь історією та географією, займався туризмом. Тож, повернувшись у Хмельницький, влаштувався на роботу до обласного краєзнавчого музею і почав досліджувати маловідомі сторінки історії Поділля, Південно-Східної Волині. До сфери його наукових інтересів згодом додались історія церкви, війська та спорту. Сергій Миколайович — автор численних публікацій, історично-туристичних книжок, упорядник збірок. Він знаний на Поділлі та за його межами історик, краєзнавець і музеєзнавець. Нині входить до складу консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Хмельниччини, топонімічної комісії міської ради, науково-методичної ради державного архіву області. Є лауреатом міських, обласних та республіканських премій.

Загалом на теренах Хмельниччини нема такого району, який би не привернув уваги пана Сергія. Але особливо багато він зробив для дослідження самого міста Хмельницький. На основі архівних джерел довів, що перша письмова згадка про цей населений пункт датується 1431 роком, і цю дату було затверджено міською радою. А ще Сергій Миколайович влаштував чимало стаціонарних та пересувних виставок, узяв участь у створенні багатьох музеїв області, є автором численних музейних експозицій.

Нині він продовжує активно займатися пошуково-дослідницькою роботою, є учасником археологічних експедицій і поповнює музейні фонди.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове