Архів
Вівторок,
16 лютого 2021 року

№ 12 (19860)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Культура

Поступ художнього музею

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

ЧЕРГОВИЙ вернісаж відбувся в Одеському художньому музеї. Представлено ілюстрації Володимира Мельниченка та Ади Рибачук до роману «Дикий мед» Леоніда Первомайського. Цінність виставки очевидна, адже ці роботи так і не вийшли у світ свого часу.

Як відомо, музей видав альбом художніх творів Мельниченка і Рибачук та демонструє глядачам документальний фільм «Шелест кроків» — про життя творчого подружжя. Із середини 1950-х вони під спільною абревіатурою АРВМ увійшли до історії київської артсцени. Ади Рибачук не стало 10 років тому, але АРВМ діє й досі. 2018-го відновлено фрагмент стіни Пам’яті на Байковому кладовищі, знищений 1981 року за велінням радянських чиновників.

2020-го Володимир Мельниченко ілюстрації до «Дикого меду» передав у дар Одеському художньому музею. Нагадаємо, що музей очолює відомий художник Олександр Ройтбурд, якого кілька років поспіль група проросійських депутатів обласної ради намагається звільнити за активну державницьку позицію.

Зауважимо, що попри нескінченні судові тяжби з «доброзичливцями» Одеський художній музей зміг здійснити справжній прорив, у ході якого із досить посереднього закладу місцевого рівня переріс у сучасний арт-центр за передовими світовими стандартами. Чи не час у столиці подумати про національний статус для нього?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Збитків — на мільярди
Читати
Не лізьте поперед батька...
Читати
Диверсія і недбалість
Читати
Зима наостанок себе покаже
Читати
Підтвердили отруєння
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове