Архів
Вівторок,
16 лютого 2021 року

№ 12 (19860)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Ще трьох захисників не дочекаються рідні

Михайло ВЕДМІДЬ.

У НЕДІЛЮ, 14 лютого, неподалік Новолуганського підірвались на невідомому вибуховому пристрої і загинули троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил. Президент Володимир Зеленський дав доручення міністру оборони Андрію Тарану та Головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення ООС для встановлення всіх обставин трагедії на підконтрольній Україні території.

За попередніми даними, того дня, близько 10-ї ранку, під час переміщення з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях унаслідок підриву на вибуховому пристрої дістали поранення, не сумісні з життям, капітан Олександр Войтенко (1984 року народження), старший солдат В’ячеслав Олексієнко (1987-го) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 р.н.)…

На місці події працює слідчо-оперативна група Державного бюро розслідувань. Кримінальне провадження відкрите за ч. 3-ю ст. 425-ї КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Того ж дня могла статися ще одна подібна трагедія. На щастя, загибелі українських захисників вдалося уникнути завдяки… службовому псу. Як повідомили у пресслужбі Національної гвардії, у Попасній Луганської області працівники СБУ спільно з військовослужбовцями Нацгвардії перевіряли двір одного з покинутих будинків. «Біля воріт силовики натрапили на так звану розтяжку з прикріпленою до неї гранатою Ф-1. Гвардійський службовий пес, який ніс службу в складі групи, своєчасно виявив прихований «сюрприз», — ідеться у повідомленні. Пізніше під час огляду будівлі у ній були виявлені зброя і боєприпаси.

Ще один вибух пролунав уранці понеділка, 15 лютого, але вже на окупованій території. За інформацією тамтешніх джерел та російських ЗМІ, у прифронтовій Горлівці у власному автомобілі підірвали командира одного з батальйонів, що входить до угруповання російських окупаційних сил, Сергія Попова з позивним «Длінний». Бойовик отримав лише поранення, і зараз він у лікарні.

За інформацією видання «Патріот Донбасу», Сергій Попов входив до ближнього круга Ігоря Безлера (Бєса). З 2018 року перебуває у розшуку за участь у терористичній організації та незаконних збройних формуваннях.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Збитків — на мільярди
Читати
Не лізьте поперед батька...
Читати
Диверсія і недбалість
Читати
Зима наостанок себе покаже
Читати
Підтвердили отруєння
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове