Архів
П’ятниця,
12 лютого 2021 року

№ 11 (19859)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Зупинили вчасно

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

КОНТРРОЗВІДКА Служби безпеки України здійснила успішну операцію із затримання колишніх співробітників української військової розвідки, спецпризначенців, яких підозрюють у співпраці із ФСБ Російської Федерації.

За повідомленням пресцентру відомства, агентурна мережа діяла в межах Одеської, Миколаївської, Житомирської, Київської та Чернігівської областей. Нагляд і передавання вказівок забезпечували два кадрові співробітники ФСБ. За даними Служби безпеки, перед завербованими ексспецпризначенцями поставили завдання підготувати умови для здійснення диверсій у Миколаївській області.

У російській спецслужбі планували, що диверсійно-розвідувальна група з тимчасово окупованої території проникне на військовий аеродром Кульбакине, що на Миколаївщині, де базуються підрозділи морської і армійської авіації. Її завданням було знищення або виведення з ладу літаків. Тим часом агенти-перевертні збирали інформацію про переміщення підрозділів Збройних сил України, про кадровий склад Головного управління розвідки Міноборони і Сил спеціальних операцій, Штабу ВМСУ 73-го морського центру спеціальних операцій. Для отримання цих відомостей провадилася вербувальна робота серед високопоставлених офіцерів ЗСУ.

«Задокументовано серед іншого намір викрасти і нелегально перемістити на територію країни-агресора одного з колишніх командувачів Сил спеціальних операцій. За це російська спецслужба пропонувала винагороду 100 тисяч доларів», — повідомляють у СБУ. Під час обшуків у фігурантів знайшли цілий арсенал: автомати Калашникова, пістолети, два РПГ, 44 гранати, понад 4 тисячі патронів різного калібру, більш як три кілограми тротилу, електродетонатори.

Провадиться розслідування за ч.1-ю ст.111-ї (державна зрада), ч.1-ю ст.258-3 (створення терористичної організації), ч.1-ю ст.263-ї (незаконне поводження зі зброєю) КК України. Стосовно двох ефесбешників також відкрили кримінальне провадження за ч.1-ю ст.114-ї (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скинули ще й за січень
Читати
Харчуватися стало дорожче
Читати
Оцінка — незадовільно
Читати
Локдаунів не обіцяють
Читати
Мільйонерів — кількасот
Читати
Утеплилися
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове