Архів
П’ятниця,
12 лютого 2021 року

№ 11 (19859)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Окупований Крим

Міркування Кравчука вважають «капосними»

За матеріалами ЗМІ

підготував Василь ПІДДУБНЯК.

ГОЛОВА Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував пропозицію голови української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу, колишнього президента України Леоніда Кравчука, провести всеукраїнський референдум із питань, що стосуються окупованих територій Донбасу та анексованого Криму.

За словами Чубарова, які цитує Радіо Свобода, в Україні «дедалі голосніше лунають голоси тих, хто хоче поступитися українськими територіями країні-агресору». «Щоб заплутати українців, вивертаються в мотиваціях... Мовляв, як народ підтвердить на референдумі, що він за цілісну незалежну Україну з поверненням їй уже окупованих територій, ось тоді держава і розробить спосіб повернення. Особливо бридко чути такі капосні міркування від політиків, які уповноважені державою вести переговори з представниками країни-агресора», — написав Чубаров у Фейсбуку.

Всю воду доведеться купувати

В АЛУШТІ філія «Вода Криму» провела переговори із власниками джерел стосовно придбання у них води. Про це повідомляється в пресслужбі так званої адміністрації міста.

«Для вирішення питання стабільного водопостачання регіону в профільне міністерство направлено листи з переліком усіх перспективних джерел, а також проведені переговори із власниками джерел щодо придбання у них води», — заявила підконтрольна РФ «в.о. директора Алуштинської філії» ДУП РК «Вода Криму» Тамара Паніна. Власники джерел із відповідями не поспішають.

Літали, доки не доліталися

СЛУЖБА безпеки України наклала санкції на дві авіакомпанії через польоти в Росію та анексований нею Крим. Як повідомляють у пресцентрі СБУ, йдеться про молдавського авіаперевізника JET4U SRі португальську авіакомпанію JET4U LDA. Їм заборонили будь-які маневри в українському повітряному просторі.

У відомстві пояснили: компанії здійснювали перельоти в Росію та в окупований Крим, чим порушили українське законодавство. Обмеження обіцяють зняти, якщо Росія поверне Україні Крим і, за рішенням Євросуду з прав людини, компенсує збитки через анексію. Як пишуть ЗМІ, послугами цих авіаперевізників користувалися політики Тарас Козак і Віктор Медведчук. Попри заборону прямих перельотів між Україною і РФ той же Медведчук часто літав чартером до Москви.

Пам’ятник старовини — під бульдозер

РОСІЙСЬКІ окупанти в Ялті вирішили знести історичну будівлю корпусу санаторію «Київ» (колишній будинок баронеси Міллер-Закомельської), щоб підготувати територію до забудови. Крім будівель, на ділянці розташований парк із віковими деревами, які також підлягають знищенню. Про цей ганебний факт повідомив на своїй сторінці у Facebook український розвідник Анатолій Штефан.

На початку нинішнього тисячоліття колишні будівлі садиби барона Міллер-Закомельського разом із парком були взяті на облік комітетом із охорони культурної спадщини Криму. Знищення цього санаторію стане черговим ударом Росії по культурному надбанню України.

Сіроманці наслідують окупантів

ТОРІК у місті-герої Севастополь збільшилася популяція вовків. Про це заявили в так званому департаменті природних ресурсів і екології Севастополя. За рік кількість сірих хижаків на території міста зросла більш ніж удвічі — з восьми до 18.

Вовків на території півострова неодноразово помічали і сільські жителі. Так, у вересні 2019-го від двох нападів вовків постраждали троє жителів Сімферопольського району, а у березні 2020-го — худоба в Білогірському районі Криму. Фахівці вважають, що розмноження сіроманців на півострові може бути пов’язане з мілітаризацією, оскільки на полігонах полювання заборонене і хижаки цим користуються.

Про цілюще повітря забудьте

У ТРЬОХ містах окупованого Криму зафіксовано значне забруднення повітря. Про це інформували у «Кримському гідрометеоцентрі».

Дослідження забруднення атмосферного повітря «фахівці» проводили з 25 січня по 1 лютого цього року. Так, згідно з моніторингом, в Армянську перевищено рівень оксиду вуглецю і діоксиду азоту. Підвищений уміст оксиду вуглецю зафіксували у Красноперекопську. В Севастополі перевищений показник шкідливих суспензійних речовин.

За вовками — «лисиці» з Воронежа

ЩОНАЙМЕНШЕ на півтора мільйона російських рублів були ошукані туристи, які придбали путівки через групи «Гарячі тури і круїзи Ялти» в соціальних мережах. Про це повідомляє окупаційна адміністрація Ялти, передає Depo.Крим.

Подружжя із російського Воронежа, де чоловік колись працював у туристичному агентстві і встиг сформувати широку клієнтську базу, ошукувало любителів кримських курортів, пропонуючи відпочинок в Ялті. Шахраї працювали через групи «Гарячі тури і круїзи Ялти» в соціальних мережах. Брали передоплату з тих, кого привабили низькі ціни на послуги, та як гарантію надавали фіктивні документи про переказ коштів у відповідну туристичну фірму.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скинули ще й за січень
Читати
Харчуватися стало дорожче
Читати
Оцінка — незадовільно
Читати
Локдаунів не обіцяють
Читати
Мільйонерів — кількасот
Читати
Утеплилися
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове