Архів
П’ятниця,
12 лютого 2021 року

№ 11 (19859)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Без зрадників. Крапка!

Сергій ДОВГОШЕЙ.

смт Білогір’я

Хмельницької області.

ПРОВЕЛИ в останню путь молодого захисника, батька і чоловіка, сина... Саме такими заголовками рясніють сторінки газет та соцмереж. Чи не забагато жертв через те, що в Україні є зрадники? Адже за кожним таким повідомленням — людське життя, яке ніколи не повернеться. Тисячі ненароджених дітей забрала російсько-українська війна, мільйони не сказаних слів «люблю», мільярди усмішок українського народу...

Чи таким коротким уявляли собі своє життя ті батьки і сини, які берегли Україну від російського злодія і яких додому привезли у труні? А скільки ще їх буде? Жорстоко? Можливо. Але таке тепер наше життя. Ми маємо думати, кого хочемо бачити при владі, і тоді повідомлення «провели», «поховали» не зникнуть, будуть гіркими, але ж не воєнними, а за законами людського буття…

Хмельницький здригається від слів і дій, які мають сепаратистський відтінок. Досі багато хто послуговується у спілкуванні російськими (ворожими) висловами, поширює пости ворожою мовою. Чи не час поважати себе? Нічому не вчить історія? Чи, може, ми все ще спимо? Але чиїми тоді прокинемось? І чи українцями? Кого будемо звинувачувати, коли доведеться, не дай, Боже, ховатись по підвалах і погребах?

Президент Зеленський підписав указ про застосування санкцій до телеканалів 112, NewsOne і ZiK. Їм заборонено здійснювати мовлення протягом п’яти років. І відразу з’являються повідомлення про можливість перегляду цих каналів в інший спосіб. В Україні — проросійські канали... Чиї прихильники їх дивляться і кого ми фінансуємо?

Шануймося. Україна має бути вільною. Без зрадників. Крапка!

Версія для друку          До списку статтей

Озовіться, друзі

У 1958-1961 РОКАХ ми навчалися в Охтирському технікумі механізації і електрифікації сільського господарства. Після одержання диплома мене направили на роботу в Полтавську область. Працював механіком у колгоспі. Ми з одногрупниками опинилися в різних куточках України. З деякими із них (М. Величко, А. Войтенко, Ф. Шеленов, М. Загородній) спілкуюся. Хотілось би відновити зв’язок і з рештою однокурсників. Тим паче, що цей рік ювілейний — 60 років, як ми закінчили технікум. Друзі, прошу всіх, хто прочитає мою замітку в газеті, відгукнутися. Пишіть на адресу: Готвянський Микола Гаврилович, вул. Горького, 5, с. Чечелеве, Кременчуцький район, Полтавська область, 39761. Телефонуйте: 098-436-44-27.

* * *

1959 року мене призвали до армії. Курс молодого бійця проходив у Тбілісі, а затим разом із товаришами був переведений у в/ч 97779 (м. Гурджаані). Там ми і прослужили три роки. Я був водієм. За кермом ГАЗ-63 об’їздив чимало міст і сіл колишнього Союзу.

Часто згадую своїх побратимів по службі. Ми були дружними, завше виручали один одного, не обходилось і без жартів. Тож згадати є що. Буду дуже радий отримати звісточку від них. Моя адреса: Гагач Петро Олексійович, вул. Набережна, 90, с. Чайки, Богуславський район, Київська область, 09713.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове