Архів
Вівторок,
9 лютого 2021 року

№ 10 (19858)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Кривава субота

Михайло ВЕДМІДЬ.

ДВОЄ загиблих і ще четверо поранених українських захисників — такий трагічний підсумок суботи, 6 лютого. Поблизу Пісків російсько-окупаційні війсь-ка вели прицільний вогонь із гранатометів і стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу дістав вогнепальне поранення один український військовослужбовець. Ще двоє бійців були поранені неподалік Новозванівки та Південного, де бойовики здійснили кілька прицільних пострілів по наших позиціях зі стрілецької зброї.

Найбільших утрат тієї чорної і кривавої суботи українські захисники зазнали в районі Новомихайлівки. Там під час висування на взводний опорний пункт троє військовослужбовців зі складу 28-ї Окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. «Від отриманих поранень двоє наших хлопців загинули. Це старший солдат Назарій Поліщук і солдат Олексій Подвезенний. Третій військовослужбовець перебуває в лікарні», — йдеться у повідомленні 28-ї ОМБр у соцмережі. Таких великих утрат протягом однієї доби в Об’єднаних силах не було від минулого літа.

А вже наступного дня, у неділю, 7 лютого, неподалік тієї ж злощасної Новомихайлівки внаслідок прицільного пострілу ворожого снайпера дістав вогнепальне поранення ще один військовослужбовець ЗСУ.

Також у неділю поблизу Луганського бойовики здійснили дистанційне мінування місцевості мінами ПОМ-2. Ці протипіхотні осколкові міни мають термін самоліквідації. Бойовики встановлюють таймер від 4 до 100 годин, закидають міну до позицій ЗСУ, і згодом вона вибухає. Однак боєприпас може здетонувати й раніше, якщо хтось зачепить тонку капронову нитку (загалом їх чотири — у різні боки) довжиною майже 10 м. Використання ПОМ-2 було заборонено 1997 року Оттавською конвенцією. Та це окупантів не зупиняє.

За даними військових, бойовики закидають дистанційні міни, щоб звинуватити українських військових у зриві перемир’я, коли снаряди вибухнуть після періоду самоліквідації.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Даними обміняються самі
Читати
Покращання вже не за горами?
Читати
Обіцяють не вимикати світла
Читати
Тримайте гроші в... землі
Читати
Цінове зростання неминуче
Читати
Фартовий «слуга»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове