Архів
Вівторок,
9 лютого 2021 року

№ 10 (19858)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Їжте сир у міру

Петро РОГАЧ, кардіолог.

Твердий сир є корисним продуктом, однак за наявності високого холестерину та артеріального тиску його потрібно вживати помірно.

ПІДВИЩЕНИЙ холестерин і гіпертонія взаємопов’язані, оскільки надмірна кількість холестеринових бляшок закупорює судини, провокуючи порушення кровоплину і сприяючи підвищенню тиску. Ці постійно підвищені показники своєю чергою стають причиною серцевого нападу та інсульту.

На рівень холестерину впливає їжа. Зокрема, це стосується твердого сиру — одного з найпопулярніших харчових продуктів. Він є значним джерелом білка та кальцію, водночас містить багато насичених жирів і солі. Отож переїдання страв із сиром шкідливе. Але й вилучати його з раціону не потрібно. Важливо вживати жирні сири дуже помірно: не більше 30 г на добу.

Моцарела — гарний варіант сиру для тих, у кого підвищений холестерин, гіпертонія. Шкідливими для них є сири з цвіллю, які вирізняються занадто високим умістом солі.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове