![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував Микола ЮРЧИШИН. |
Версія для друку До списку статтей Їжте сир у міру Петро РОГАЧ, кардіолог. Твердий сир є корисним продуктом, однак за наявності високого холестерину та артеріального тиску його потрібно вживати помірно. ПІДВИЩЕНИЙ холестерин і гіпертонія взаємопов’язані, оскільки надмірна кількість холестеринових бляшок закупорює судини, провокуючи порушення кровоплину і сприяючи підвищенню тиску. Ці постійно підвищені показники своєю чергою стають причиною серцевого нападу та інсульту. На рівень холестерину впливає їжа. Зокрема, це стосується твердого сиру — одного з найпопулярніших харчових продуктів. Він є значним джерелом білка та кальцію, водночас містить багато насичених жирів і солі. Отож переїдання страв із сиром шкідливе. Але й вилучати його з раціону не потрібно. Важливо вживати жирні сири дуже помірно: не більше 30 г на добу. Моцарела — гарний варіант сиру для тих, у кого підвищений холестерин, гіпертонія. Шкідливими для них є сири з цвіллю, які вирізняються занадто високим умістом солі. Версія для друку До списку статтей |