Архів
П’ятниця,
5 лютого 2021 року

№ 9 (19857)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Херсонщина

Бізнес краю виходить із тіні

Підготував Василь ПІДДУБНЯК.

ТОРІК до державного бюджету херсонці сплатили 2113,5 млн гривень податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів, робіт і послуг. Порівняно з позаторішнім періодом це на 264,5 млн гривень, або 14 відсотків, більше. Інформацію повідомили з Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Зростанню обсягу бюджетних надходжень сприяло впровадження сервісних податкових новацій, які роблять процес нарахування, сплати ПДВ і повернення бюджетних коштів бізнесу максимально прозорим та своєчасним. Формат електронного спілкування з податківцями реально захищає інтереси легального бізнесу і створює рівні конкурентні умови для підприємницької діяльності.

Водокористувачі всієї України, об’єднуйтеся!

УЧАСНИКИ двох обласних громадських асоціацій — водокористувачів та користувачів водних ресурсів на зрошуваних землях — створили асоціацію об’єднання водокористувачів.

На сьогодні земельний банк ГС «Асоціація Об’єднання Водокористувачів» становить понад 110 тисяч гектарів. Це більше третини усіх зрошуваних земель краю. Організатори нової структури наголошують на тому, що зміна клімату, глобальне потепління і, зокрема, наслідки торішньої аномальної посухи показали, що відновлення системи зрошення вкрай важливе не лише для південних регіонів держави, а й для всієї України. Тому новостворена громадська організація відкрита для водокористувачів інших регіонів.

Хороших доріг стане більше

ЧАСТИНА автошляху М-14 від Херсона до Миколаєва може бути передана в концесію, а проїзд нею може стати платним. Про це повідомляє Depo.Херсон із посиланням на видання Коблево Ньюс.

Платні дороги будуть передані в концесію приватним інвесторам. Ці ж інвестори проводитимуть ремонт дорожнього покриття. У Кабміні вважають, що таким чином якісних доріг в країні побільшає — адже інвестор зацікавлений у тому, щоб його дорогою скористалося якнайбільше водіїв. Вартість проїзду регулюватиметься урядом. За проїзд цим шляхом мотоциклісти, наприклад, мають викласти майже 60 гривень, а водії вантажівок близько 350. «Швидкі допомоги», поліція, пожежники і військовики від плати звільнятимуться.

Єгипет наближається до Дніпра

БІЗНЕСМЕНИ з Херсонщини мають плани співпрацювати з підприємцями Єгипту. Про це повідомляє сайт облдержадміністрації.

Найбільш перспективними напрямами партнерської діяльності є спільна участь у міжнародних тендерах і науково-технічне й виробниче співробітництво. Йдеться передовсім про спільні проєкти в галузі медицини та медичний туризм, нетрадиційної енергетики, галузі сільського господарства і переробної промисловості. Про актуальність проєктів свідчить попит на різноманітні товари, які виробляються в краю. Протягом січня — листопада минулого року обсяг експорту до Єгипту в основному зернових культур, деревини і виробів із деревини становив майже 2 млн доларів США.

Медикам — надійні захисні костюми

ПРОТЯГОМ січня-лютого Фонд громади Херсона «Захист» передасть 12 тисяч ізоляційних костюмів із підвищеними захисними властивостями 10 лікарням регіону, які приймають на лікування хворих на COVID-19. Про це повідомляється на офіційній сторінці фонду.

Першу партію отримали три лікарні в Херсоні — обласна інфекційна ім. Г. І. Горбачевського, міські лікарні ім. Є.Є. Карабелеша та ім. А. і О. Тропіних. Цій допомозі медики завдячують фондам громади Херсона «Захист» і «СтопВірус—Херсон, Агентству США із міжнародного розвитку USAID.

Влада паралізувала й освіту

ШКІЛЬНІ автобуси колишнього Каховського району повністю припинили підвезення учнів. Винними у зриві навчального процесу називають Президента України, Верховну Раду і Каховську райраду попереднього скликання, пише регіональне видання «Новий день».

Відрізаними від своїх шкіл із 25 січня виявились сільські діти з цього району. Вийти в свої звичні рейси не змогли всі шкільні автобуси, які повинні були передати з Каховського районного центру із обслуговування закладів освіти Таврійській, Каховській, Зеленопідській, Тавричанській і Любимівській громадам. Коли їх зможуть передати — поки що не знає ніхто.

Екскурсоводи за міжнародними стандартами

ЦЬОГОРІЧ 12 жителів Херсона, Нової Каховки, Асканії-Нової та Станіслава опановуватимуть професію туристичного гіда. Це стало можливим завдяки реалізації проєкту «Туристичний гід», у рамках якого протягом трьох місяців фахівці туристичного супроводу області проходитимуть навчальні курси за міжнародними стандартами із підвищення кваліфікації.

Стартує туристично-освітній проєкт уже в лютому. Навчальний курс розроблений досвідченими фахівцями туристичної справи — гідами-практиками, сертифікованими методистами і тренерами. До курсу входять лекційні, семінарські, практичні заняття, онлайн-вебінари і тренінги. За результатами навчання видається сертифікат єдиного зразка.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Наближається енергетична криза
Читати
Штрафи відтерміновано
Читати
Полювання на Вовка
Читати
На ювілей — парад. I супутник...
Читати
Більшість — нелегальні
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове