Архів
П’ятниця,
5 лютого 2021 року

№ 9 (19857)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Відділ кадрів

Соло на саксофоні

Катерина Звонаренко.

Після нещодавнього призначення очільника ОДА у Черкасах так і хочеться вигукнути сакраментальне: «Дивіться, хто прийшов!» Ні, без іронії, а поки що з великим подивом. Хоча чи так уже це дивує: Президентові України імпонують люди сцени, публічні персонажі різноманітних шоу, «гарячі хлопці» з паралельного світу, покликання яких — розважати і не надто вдаватись у прозу життя з бюджетами, тарифами, кризою економіки...

УСЕ ВКАЗУЄ на те, що новоспечений голова Черкаської ОДА Олександр Скічко — з цієї когорти. Розлоге ексклюзивне інтерв’ю чиновника інтернет-ресурсу «Главком», що називається, розбирають на цитати. Хто ж він, очільник області в центрі України з територією 3,5 відсотка площі всієї держави і населенням понад мільйон 200 тисяч чоловік? Народився в Черкасах, закінчив державний вищий навчальний заклад «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» за спеціальністю «міжнародна економіка». Близько 10 років займався підприємницькою діяльністю. У Черкасах мешкають батьки Олександра, він там має будинок і квартиру. Виграв вибори у 197-му окрузі з центром у Каневі й став депутатом Верховної Ради.

Привернув увагу виборців Шевченкового краю 29-річний претендент чи то глибинними знаннями в галузі міжнародної економіки, чи молоді просто імпонує його популярність як пародиста, телеведучого, продюсера, ведучого різноманітних шоу на телевізійних каналах, хтозна. Черкаський сайт «Про Все.ck/ua» розповідає, що в дитинстві Олександр відвідував місцеву музичну школу за класом української сопілки та став професійно грати на саксофоні. Це допомогло йому в подальшому побудувати свою кар’єру. 2009 року 18-річний студент Скічко переміг у музичному реаліті-шоу «Караоке на Майдані», потім брав участь у шоу на каналі СТБ «Україна має талант», відтак вирішив іти цим шляхом професійно. Успіхом телевізійної кар’єри став міжнародний конкурс «Євробачення» 2017 року в Києві, на якому він був одним із ведучих.

Таку творчу натуру трохи збентежили перші відчуття у владі. Про це він жаліється «Главкому»: «Ось ти тільки-но був відомою людиною, з тобою всі хотіли фотографуватися, сприймали як друга, а коли ти як нардеп уперше приїжджаєш на округ, то люди вже незадоволені…», — сказав він. І додав, що на телебаченні й у сфері шоубізу заробляв більше, ніж буде тепер в ОДА. Проте відомо, що дружина нового голови Черкаської ОДА Олександра Скічка Єлизавета Юрушева — власниця столичного п’ятизіркового Fairmont Grand HoteKyiv, донька мільярдера Леоніда Юрушева… Тож навряд чи сім’я потерпатиме фінансово через зміну роботи її глави. Тим часом у соціальних мережах жінка вже ділиться подробицями переїзду до Черкас та першими враженнями. Зізнається, що не жила в жодному місті України, крім Києва й Донецька в дитинстві, тому їй дуже кортить ознайомитися з усією Черкаською областю. Зараз мають чимало справ і турбот: треба знайти садок для доньки, конюшню і багато чого іншого…

Хотілося б порадіти за молодих людей: при статках, будують життя і кар’єру. Але знічев’я думається: а до чого тут благодатна Черкащина, куди з листопада 2019 року прийшов уже третій очільник ОДА?..

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Наближається енергетична криза
Читати
Штрафи відтерміновано
Читати
Полювання на Вовка
Читати
На ювілей — парад. I супутник...
Читати
Більшість — нелегальні
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове