Архів
П’ятниця,
5 лютого 2021 року

№ 9 (19857)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Припинили мовлення

Маргарита СИТНИК.

ПРОТИ ночі на середу Президент В. Зеленський запровадив рішення Ради нацбезпеки і оборони про застосування санкцій проти депутата від «ОПЗЖ» Т. Козака (соратника одіозного В. Медведчука) і пов’язаних із ним юросіб терміном на 5 років. Підставою стало розслідування наших спецслужб, яке встановило, що схеми із поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму. Санкції передбачають, крім блокування активів і обмеження торгових операцій, припинення мовлення каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK. Вони справді до ранку зникли з телевізорів.

Не секрет, що ці канали мали зовсім не проукраїнський ухил. Завсідниками ток-шоу були одіозні персони (найкрикливіші колишні «регіонали» тощо), котрі оприлюднювали контроверсійні речі. Це озвучила і прессекретар В. Зеленського Ю. Мендель, заявивши, що канали стали «інструментом пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора», і що «навіть підтверджено фінансування їх із Росії».

Активна громадськість давно вимагала припинити їхню діяльність. Однак є дуже багато «але». Одне з них — юридична «чистота». Блокувати заради «політичної доцільності» можна лиш іноземні ресурси, і санкції на канали було накладено без судового рішення. Експерти зазначають, що «ображена» сторона має чудові перспективи виграти справу в судах. Та й причетність Т. Козака до фінансування тероризму ще треба довести, а досі ніде не з’являлися повідомлення щодо підозри у причетності, тим більше, не було ніяких вироків тощо.

Тим часом Євросоюз заявив, що Україна має право боротися з дезінформацією, однак треба дотримуватися міжнародних стандартів у цьому. Тож ЄС зв’яжеться з нашою владою для отримання додаткової інформації. Натомість США заявили про підтримку санкцій РНБО.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Наближається енергетична криза
Читати
Штрафи відтерміновано
Читати
Полювання на Вовка
Читати
На ювілей — парад. I супутник...
Читати
Більшість — нелегальні
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове