Архів
П’ятниця,
5 лютого 2021 року

№ 9 (19857)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Віктор Таран, політолог.

Вітчизняні експерти продовжують наполягати: щоб збільшити ВВП країни, а відповідно і добробут громадян, потрібно відмовлятися від сировинної структури української економіки, розвивати промисловість, виробляти товари із доданою вартістю і захищати внутрішній ринок від іноземних товарів квотами і стандартами. Міжнародні організації розказують українцям протилежне: про силу вільного ринку і що структура економіки не позначається суттєво на зростанні ВВП. Тому, мовляв, для того аби подолати кризу, дос-татньо слухати МВФ і боротись із корупцією.

Тим часом одним із перших економічних рішень, яке минулого тижня ухвалив президент США Джозеф Байден, було підписання указу, що зобов’язує федеральний уряд купувати більше продукції американського виробництва. Цим документом значно розширюються сфера дії та норми славнозвісного закону «Купуй американське».

Подібні кроки на захист вітчизняного виробника застосовує не тільки Америка. Але коли українська влада намагається захищати свій ринок, нам одразу розказують, що ми діємо не за принципами вільного ринку і спотворюємо конкуренцію. При цьому іноземці чомусь на згадують, що на власних внутрішніх ринках діють принципово інакше: квоти, локалізація, тарифи, захист свого.

Владі потрібно обирати. Або рухатись, як наші західні партнери, займатися реальним, а не фіктивним протекціонізмом своїх товарів, що дасть змогу різко підвищити добробут громадян. Або далі слухати красиві лекції міжнародних партнерів, лишаючись країною із сировинною економікою третього світу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Наближається енергетична криза
Читати
Штрафи відтерміновано
Читати
Полювання на Вовка
Читати
На ювілей — парад. I супутник...
Читати
Більшість — нелегальні
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове