Архів
П’ятниця,
5 лютого 2021 року

№ 9 (19857)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Блокують доставку «Сільських вістей»

Микола ЮРЧИШИН.

Не припиняють передплатники нашої газети писати і телефонувати до редакції, скаржачись на безлад, що коїться нині у поштовому відомстві.

ОСЬ лист від Галини Василівни Яценко з Коробівки Золотоніського району Черкащини: «Сиджу зараз і плачу. Мені 77 років, ходити за два кілометри від домівки, аби щоразу забирати з центру села передплачені мною «Сільські вісті», куди привозить їх пересувна пошта, не подужаю. Щоб одержати газети за 22-ге, 24-те та 31 грудня, змушена була заплатити знайомій певну суму, і вона принесла мені ці номери. Мала надію, що доставка таким немічним людям, як я, налагодиться нинішнього року. Та де там! Уже січень минув, а жодного номера «Сільських вістей» не одержала. Доведеться знову комусь платити гроші, щоб приніс мені всі номери за місяць. За що ж тоді Укрпошта здирає з людей гроші за доставку? Адже своїх обов’язків не виконує. А загалом ситуація в нашому селі така. Листоношу скоротили, залишили лише завідувачку відділення Світлану, котра виконує обов’язки ще й листоноші. Вона відразу заявила, що до дворів газета доставлятися не буде, бо пересувна пошта за день, крім нашого села, має розвезти кореспонденцію по ще чотирьох населених пунктах — Кедина Гора, Комарівка, Вільхи та Дібрівка. Питається: хто ж такий генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський? Цар? Бог? Швидше, його невідомо за що наділили практично необмеженими повноваженнями, і він оце так тяжко знущається з людей».

Телефонує Федір Тимофійович Коваль із Вінниці, котрого обслуговує 50-те відділення поштового зв’язку: «Заблокувала Укрпошта доставку «Сільських вістей». Уже січень промайнув, а я ще не одержав жодного номера газети. Завідувачка відділення пояснила це так: «Ця газета не надходить не тільки вам, а й іншим передплатникам. У чому річ, не знаю». Це замість того, аби самій розібратися, що й до чого».

У такій же ситуації опинилися передплатники «Сільських вістей» із Романівки Миколаївського району Одещини. Їм також не доставили жодного номера за січень. Про це повідомила наша давня передплатниця Наталя Трифонівна Гришнюк.

Виливає у телефонній розмові свій біль Ганна Леонтіївна Сокур із Капулівки Нікопольського району Дніпропетровщини: «Ми з чоловіком Володимиром обоє немічні, нікуди не ходимо. «Сільські вісті» для нас єдина розрада. На жаль, за друге півріччя 2020-го нам не принесли жодного номера газети. Про те, щоб повернути гроші, і мови нема. Така ж картина і нинішнього року. Вже січень минув, а «Селяночки» нам не приносять, хоча ми її, незважаючи на всі негаразди, передплатили на перше півріччя 2021-го. Хто дав право поштовикам обкрадати таким чином людей? Шахраї вони, а не зв’язківці».

Нарікають на поштовиків наші читачі з Київщини.

«Ще в листопаді передплатив «Сільські вісті» на перше півріччя 2021-го, але жодного номера в січні й на початку лютого так і не одержав, — розповідає Володимир Сергійович Поліщук із села Ріжки Таращанського району. — Коли звернувся до завідувачки відділення, вона відповіла досить спокійно і врівноважено: «Ваші газети, очевидно, пішли в інше село, а за січень та лютий ми вам гроші повернемо». Ось такий хаос коїться у поштовому відділенні. Мені потрібна газета, яку я люблю і передплачую багато років, а не гроші. Хто за це відповість?»

Не підбирає слів на адресу поштового відомства жителька Яблунівки Макарівського району Марія Никифорівна Андрухович: «Нинішнього року одержала лише перший номер «Сільських вістей», а решту не доставляють, хоча «Порадниця» приходить справно. Чим же «завинили» «Сільські вісті»? Мабуть, тим, що пишуть правду. А правда завжди очі коле».

Що ж, шановні читачі, ми й надалі боротимемося проти несправедливості, зокрема й у поштовому відомстві. І жоден ваш лист не залишиться без уваги.

Борімося — поборемо!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове