Архів
П’ятниця,
5 лютого 2021 року

№ 9 (19857)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

З громадою і для громади

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

ІГОР СТЕПАНЮК родом із містечка Волочиськ, що на Хмельниччині. Після закінчення Писарівської середньої школи навчавсь у місцевому СПТУ №21, затим став студентом Тернопільського інституту народного господарства. Щабель за щаблем Ігор Григорович долав життєві й професійні віхи. Працював контролером-ревізором, інспектором із контролю за цінами, начальником філії «Торговий дім «Поділля». А в серпні 2015-го, коли у результаті об’єднання 12 сільрад була утворена Війтовецька селищна ОТГ, люди обрали Ігоря Степанюка її головою.

Із перших днів роботи Ігор Григорович, як керівник громади, намагався впевнено крокувати в ногу з часом, заявляючи про себе хорошими справами. Розвивав інфраструктуру, поліпшував благоустрій, виявляв бажання жити і працювати по-новому, аби стати потужною частиною нашої європейської держави.

Прикметно, що працює він із девізом: «З громадою і для громади». І селяни підтримують його ініціативи, задуми. «Наш голова не боїться відповідальності, — дають вони оцінку. — Він вимогливий і справедливий. Багато чого робить для покращання життя в селі».

У населених пунктах з’явилося вуличне освітлення, відремонтовано дороги, прокладено зовнішні мережі господарсько-питного водопостачання. У приміщеннях шкіл, дитсадків, бібліотек, сільських клубів, ФАПів, станції «Швидкої медичної допомоги», пожежній частині, дитячій музичній школі проводяться ремонти, завезено необхідний інвентар, меблі, комп’ютерну техніку. Придбано три нових шкільних автобуси. Для школярів та молоді створена можливість займатися спортом. Працює секція з боксу, якою опікується тренер Ігор Чорнокрилюк. А ще тут преміюють обдарованих і талановитих школярів, а також за підготовку переможців олімпіад — їхніх наставників.

— Саме школа допомагає прищепити дітям відповідальність, дисциплінованість, любов до рідного краю, — переконаний Ігор Григорович.

Дбають на території громади і про розвиток медичного обслуговування населення. Нещодавно, приміром, у Війтівцях було відкрито сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Заклад укомплектовано необхідним обладнанням, меблями, інвентарем. Для надання мешканцям громади оперативної і належного рівня допомоги придбано автомобіль.

За активну життєву позицію жителі Війтовецької селищної об’єднаної територіальної громади знову обрали своїм головою Ігоря Степанюка, бо певні, що він і надалі дбатиме про розвиток і добробут місцевого люду.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове