Архів
П’ятниця,
22 січня 2021 року

№ 5 (19853)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Розшукується чупакабра

Ганна БОЙЧУК.

Запорізька область.

Село Біленьке, що у Запорізькому районі, перебуває нині у полоні надзвичайних подій. А їх останнім часом можна порівняти хіба що з фільмами жахів. Люди стали свідками знищених, пошматованих і роздертих на подвір’ях і вулицях свійських тварин і домашньої птиці.

ВИПАДКИ не поодинокі, якась зловісна сила нападає на домашні ферми, пташники й нищить там усе живе. Один із хазяїв повідомив про загибель п’ятьох своїх гусей. Інша господиня розповіла, що однієї з ночей напад стався на її курей: 11 із них задушили, місцями погризли. 19 кролів загинули іще в одній господі. Біда трапилася і в домашньому свинарнику, де пошматували більш як десяток свиней, залишивши туші з вирваними нутрощами.

Люди бідкаються, плачуть — збитки неймовірні, крім того, лякає незрозумілість явища, адже жодна особина не зникла, усіх лише жорстоко нищили і залишали на місці.

Такі страшні історії припали на святкові січневі дні, хтось або щось вбивало тварин переважно вночі, коли всі спали. Системи відеоспостереження в домогосподарствах є не в багатьох обійстях, тож з’ясувати, що ж насправді сталося, виявилось неможливим. Дивно, але не гавкали і собаки, невже були паралізовані від страху? Господарі дбають про безпеку своєї худоби різними способами, але жоден із них цього разу не став надійним. Не захистили тварин і клітки з вольєрами — їх наче розривають або розгризають.

Начальник Запорізької районної державної лікарні ветеринарної медицини Василь Лущиков у інтерв’ю місцевій газеті «Червоний промінь» зазначив, що тварин могли вбити вовки, одного з яких уже застрелив місцевий єгер. На них ставили капкани, та вовки оминули їх. Про те саме кажуть і правоохоронці, але вони повідомляють про одного вовка, який наче прийшов із Томаківського району Дніпропетровської області. На користь цієї версії свідчать також і відеозаписи, зроблені сільськими школярами, де на землі видно сліди, дуже схожі на вовчі, а неподалік від них і мертвих тварин. Хтось навіть висловив припущення, що у такий спосіб вовки подають уроки полювання виводку своїх вовченят.

Місцева влада звернулась до поліції та в ДП «Запорізьке лісомисливське господарство» з проханням провести розслідування. Тож керівники ДП видали наказ про пошук і відстріл тварин, які можуть бути причетні до винищення домашньої птиці та худоби, уточнивши, що полювання здійснюватиметься виключно на хижих тварин, яким притаманна така поведінка, і поза межами села, у посадках, прибережній зоні.

Шоковані селяни при обговоренні сходяться на думці, що ситуація має більш ніж дивний вигляд. Хтось із мешканців погоджується з версією про вовків. Хоча з огляду на те, як жорстоко така істота обійшлася з тваринами, інші не вірять у це. Чимало жителів села готові допомагати, залучати до пошуків своїх знайомих із місцевих лісництв і мисливства. Також висловлюється думка про горезвісну чупакабру — як же без неї!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Морози минули — можна й зі знижкою
Читати
Боргів усе ще багато
Читати
Погуляли, і досить
Читати
Місцева влада безвідповідальна?
Читати
Компенсували газом та водою
Читати
Реформа під загрозою
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове