Архів
П’ятниця,
22 січня 2021 року

№ 5 (19853)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Перспективи

Туристичний маршрут: приємне і корисне

Василь САДОВИЙ.

Закарпатська область.

У закарпатському селі Стрипа представили загалу туристичний маршрут. Дорога через ліс, повз невеликі потічки, веде до давнього цілющого джерела, названого іменем Святої Анни. Місцеві стверджують, що ця чиста питна вода, а надто умивання нею допомагають насамперед тим, хто має проблеми із зором.

ТУРИСТИЧНИЙ маршрут з’явився завдяки програмі підтримки ініціатив місцевих громад, яка реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати — Україна». Остання надала на його облаштування 238 тисяч гривень, ще 60 тисяч доклали місцеві підприємці. Це вже другий туристичний маршрут Баранинської ОТГ, до якої належить село Стрипа. Територія тут загалом депресивна — бізнес повільно розвивається. Деякою мірою це добре — збереглася первозданна природа. Але економіка потребує розвитку. Туристичний маршрут став одним із кроків на цьому шляху.

«Джерела можна дістатися пішки або на велосипеді, — розповідає автор проєкту Володимир Химинець. — Дві альтанки, велопарковки, інформаційні стенди — все це для зручності туристів».

Жителі села вітають упорядкування стежки до джерела. За словами Віри Данко, директорки Великолазівського ліцею, яка тут народилася, легенда про святе джерело не надумана, її передають із покоління в покоління. Це знають навіть діти, вони виростають з таким переконанням.

Маршрут освятило духовенство. Голова інформаційного відділу Мукачівської православної єпархії Олександр Монич наголошує, що у вік технологій дуже важливо досягати гармонії з природою, дбати про неї, популяризувати такі місця, як джерело Святої Анни. Приїхавши сюди, люди відпочинуть, подумають про свою сутність.

«Наша ОТГ межує з Ужгородом, чимало містян у вихідні дні з радістю завітають сюди, наберуть чистої води», — розповідає про переваги нового туристичного маршруту депутат Баранинської територіальної громади Михайло Іванцик.

На популярність туристичної стежки розраховує і заступник голови цієї ОТГ Сергій Когутич: «Розвиток туристичної галузі є одним із наших пріоритетних напрямів. Хоча він для нас і новий, уже маємо перші напрацювання, і на цьому не зупинимось».

Такої ж думки Ганна Цимболинець, відповідальна за питання комунікації Агенції регіонального розвитку. Надалі новим маршрутом опікуватимуться місцеві підприємці та громада. Автори проєкту планують на місці початку стежки до джерела закласти парк, поставити лавочки, розпланувати клумби з квітами. Словом, зробити все, аби цей куточок полюбили туристи.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Морози минули — можна й зі знижкою
Читати
Боргів усе ще багато
Читати
Погуляли, і досить
Читати
Місцева влада безвідповідальна?
Читати
Компенсували газом та водою
Читати
Реформа під загрозою
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове