Архів
П’ятниця,
15 січня 2021 року

№ 3 (19851)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Дарина стартує з «бронзи»

Микола МОТОРНИЙ.

Дзюдо. Українська дзюдоїстка Дарина Білодід виграла бронзову медаль на турнірі Masters-2021 в Досі (Катар). Киянка здобула дві перемоги в попередніх раундах, але програла у півфіналі японці Фуне Тонакі.

У поєдинку за третє місце українка достроково перемогла Катарину Кошту з Португалії. Дарина розібралася з суперницею менш ніж за хвилину.

Теніс. 19-річний український тенісист Ерік Ваншельбойм виграв турнір «ITF World Tennis Tour M-15» у місті Монастір (Туніс). У вирішальному матчі він виборов вольову перемогу над господарем корту Скандером Мансурі, посіяним під третім номером, — 3:6, 6:4, 6:3.

Перемога в Монастірі стала для Еріка другою у фіналах на професіональному рівні. 2019 року Ваншельбойм, який уже викликався до складу збірної України, став чемпіоном подібного турніру у місті Аньнін (Китай).

Біатлон. Цьогорічний чемпіонат Європи з біатлону відбудеться в заплановані терміни, інформує Міжнародний союз біатлоністів (IBU) на своєму офіційному сайті. Відзначається, що рішення було ухвалене після заключних інспекційних візитів в Душники-Здруй (Польща), де триватиме турнір. Чемпіонат запланований на 27-31 січня.

Нагадаємо, що українські біатлоністи в поточному сезоні Кубка світу ще жодного разу не підіймалися на подіум. На торішньому чемпіонаті Європи в білоруських Раубичах наші спортсмени вибороли чотири нагороди. Олена Підгрушна здобула срібло в суперспринті, Дмитро Підручний в цій же дисципліні — бронзову медаль, Анастасія Меркушина і Руслан Ткаленко стали бронзовими призерами в одиночній змішаній естафеті, а Валентина Семеренко, Юлія Джима, Артем Прима та Дмитро Підручний — у класичній змішаній естафеті.

Найкращі футболісти Європи. 30 грудня 1975 року у світ вийшов новорічний номер видання «France Football», в якому були оголошені підсумки голосування щодо визначення найкращого футболіста Європи. Беззаперечну перемогу в ювілейному, 20-му, опитуванні здобув нападник київського «Динамо» Олег Блохін. Того року динамівці під керівництвом Валерія Лобановського перемогли в розіграші Кубка володарів кубків і стали володарями Суперкубка УЄФА, двічі обігравши мюнхенську «Баварію». Днями з нагоди цієї дати Блохін був удостоєний ордена князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня.

Олег Блохін став першим українським футболістом — володарем «Золотого м’яча». Пізніше його успіх повторили Ігор Бєланов (визнаний найкращим гравцем Європи 1986 року) і Андрій Шевченко (володар «Золотого м’яча» 2004-го). Нині усі вони працюють в Українській асоціації футболу. Блохін є співголовою Ради стратегічного розвитку професіонального футболу, Ігор Бєланов — співголова Комітету професіонального футболу, Андрій Шевченко очолює національну збірну України.

Спортивний рейтинг Донеччини. Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації спільно з місцевими фізкультурно-спортивними осередками визначило найкращих спортсменів і тренерів регіону 2020 року. Рейтинг складався за підсумками виступу атлетів на офіційних всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

Серед найкращих спортсменів-олімпійців області: Максим Васильєв (велосипедний спорт), Володимир Джус (велосипедний спорт), Кирим Шехмаметьєв (сучасне п’ятиборство), Аліна Бережна (вільна боротьба). Найкращими серед представників регіону з неолімпійських видів спорту, зокрема, стали: Олексій Іванько (радіоспорт), Дмитро Волков та Ольга Кисельова (спортивні танці), Надія Сорока (радіоспорт), Маргарита Дорошенко (бодібілдинг). Найкращими серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями за підсумками 2020 року визнані: Єгор Дементьєв (велосипедний спорт), Ярослав Коюда (веслування академічне), Юлія Павленко, Валерія Літвяхова, Олександр Михайліченко, Юлія Гончарова, Олександр Бєлобоков, Володимир Пономаренко (усі — легка атлетика).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Дотримуймось і контролюймо
Читати
Палива малувато
Читати
Дорога продовжує вбивати
Читати
Приватизацію «дотискають»
Читати
Гроші повернуть. Якщо виживемо...
Читати
Погубила хімія?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове