Архів
П’ятниця,
15 січня 2021 року

№ 3 (19851)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Роман Безсмертний, політик, колишній посол України в Республіці Білорусь.

Відбувається дуже небезпечна річ — дискредитування і підрив авторитету Конституційного Суду як інституту влади. Якщо взяти деякі рішення і заяви Президента, то в країнах розвиненої демократії уже розпочали б процедуру імпічменту.

В Україні немає ні конституційної, ні політичної криз. Ідеться про особисті рахунки певного колективу людей. Вони з’ясовують стосунки між собою, і це не має жодного відношення до державної політики. Якщо хтось, зокрема й суддя КС, учинив дії, які мають ознаки правопорушення, то для цього є відповідний порядок ведення слідства і притягнення до відповідальності. Чому Президент не вдається до цього? Для мене це не зрозуміло.

Зверніть увагу — парламент ухвалив закон, який мав би поставити крапку у протистоянні Зеленського з Конституційним Судом. Але конфлікт не припинився. Для мене очевидно, що готували чи готують якісь дії, що мали або мають вийти за рамки Конституції. Вони можуть бути у сфері безпеки, внутрішньої політики, а можливо, зміною курсу нашої зовнішньої політики. І це не може бути реалізовано при збереженні діяльності КС. Тому конче потрібно, щоб парламент зупинив процес дискредитації конституційного інституту влади. Він має право й повинен це зробити.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Дотримуймось і контролюймо
Читати
Палива малувато
Читати
Дорога продовжує вбивати
Читати
Приватизацію «дотискають»
Читати
Гроші повернуть. Якщо виживемо...
Читати
Погубила хімія?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове