Архів
П’ятниця,
15 січня 2021 року

№ 3 (19851)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала

Олена КОЩЕНКО.

Малював Анатолій ВАСИЛЕНКО.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Настільна лампа

По горизонталі. 1. Мода на щось, тимчасове штучне пожвавлення, галас. 3. Запорізький автомобілебудівний завод (скорочено). 5. Новий респіраторний вірус, призвідник світової пандемії. 7. Відповідно технічно обладнане приміщення, з якого ведуться радіопередачі. 9. Стан хвилювання, тривоги, неспокою, викликаний очікуванням чого-небудь неприємного, небажаного. 12. Задня частина воза або автомобіля — протилежне до «передок». 15. Металева оздоблювальна оббивка на дверях або меблях. 16. Довга коробочка, футляр для зберігання ручок, олівців. 17. Горизонтально натягнута капронова або металева сітка, яку використовують у циркових виступах або ж для спортивних змагань. 18. Лікар-фахівець, якого ще називають «вухо-горло-ніс». 19. Головоногий молюск із десятьма «руками», поширений здебільшого у тропічних морях.

По вертикалі. 1. Маленька борода. 2. Тропічне дерево з жовто-зеленими солодкими плодами завбільшки з огірок або навіть і невеличку диню. 3. Звичай, успадкований у народі від давніх часів — настанова, порада, заповіт, побажання. 4. Фізичні вправи, які виконуються з метою оздоровлення організму. 5. Міра ваги коштовного каменя. 6. Якась хороша урочиста подія, яку зазвичай відзначають у державі або родинному колі. 8. Корисна риса характеру — коли людина критично ставиться сама до себе, як-от до своєї діяльності, поведінки. 9. Кінцева частина труби або трубчаста конічна насадка, призначена для регулювання струменю газу, пари, рідини, що з неї виходять. 10. Закруглений із різким потовщенням друкований шрифт. А також музичний твір, для якого характерне кількаразове повторення основної музичної теми, що чергується з побічними. 11. Підвищення, горбок у місці переходу шиї коня (або вола) в хребет. 12. Біг на певну відстань у спортивних змаганнях. 13. Лісовий із довгим, гострим та міцним дзьобом птах, який добуває їжу зі щілин кори дерева. 14. Пучок ягід або квітів на одній гілці, стеблині; гроно.

Версія для друку          До списку статтей
  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна буква. Слова-підказки — нижче.

 

Хитрий квадрат

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається як по горизонталі, так і по вертикалі.

1. Кущ із великими волотями ясно-лілових, фіолетових або білих дуже запашних квітів.

2. Так колись називали рану на тілі.

3. Наметена вітром кучугура снігу.

4. Природна або рукотворна водойма.

5. Те саме, що «ковзанка».

 

Загадка

Я часточка гри для дозвілля. Буваю різних форм і розмірів. Деякі частини у мене вигнуті, а деякі прямі. Ви можете поставити мене куди завгодно, але для мене завжди є лише одне правильне місце.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове