Архів
Вівторок,
12 січня 2021 року

№ 2 (19850)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Не зваблюйтеся солодким життям

Віталій ЯЦЕНТЮК,

проктолог.

ВЧЕНІ провели експерименти з мишами і встановили, що їжа з високим умістом цукру провокує порушення мікрофлори кишківника — підвищує ризик запальних захворювань, зокрема виразкового коліту й хвороби Крона. Було доведено: гризуни, що харчувалися солодкими продуктами, мали більшу схильність до запалення товстої кишки.

Запалення в кишківнику далося взнаки вже за три дні після переходу на раціон із високим умістом цукру. Детальніше дослідження виявило зміни в мікрофлорі. Вони відбувалися передусім за рахунок росту популяції деяких видів бактерій. Унаслідок їхнього збільшення руйнувався захисний шар слизу, що вистилає внутрішні стінки кишок. Це робило кишківник беззахисним перед іншими бактеріями й спричиняло запалення товстої кишки.

У кишківнику міститься 70 відсотків імунних клітин, тому погіршення його стану негативно позначається на стані всього організму. Щоб цього уникнути, не вводьте до свого раціону харчування кондитерські вироби, інші солодощі чи бодай значно зменшіть їхню кількість.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове