Архів
П’ятниця,
18 грудня 2020 року

№ 97 (19845)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Брати в музеї

Микола МОТОРНИЙ.

Бокс. Українець Володимир Кличко увійшов до Міжнародного залу боксерської слави. Разом із Віталієм Кличком, який потрапив туди 2018 року, українські спортсмени стали третьою парою братів за історію боксу, удостоєною такої честі.

Раніше до Міжнародного залу слави увійшли американські боксери Майк і Томмі Гіббонс (середньоваговик і суперважковаговик відповідно), які виступали на початку 20-го століття, а також знамениті тренери Анджело та Кріс Данді, що також представляють США.

Художня гімнастика. В Одесі відбувся всеукраїнський турнір із художньої гімнастики «Winter Stars». Серед учасниць були юні спортсменки з Полтави, які вибороли 34 медалі різного ґатунку. Зокрема, чемпіонками турніру стали: Аріна Онопрієнко (вправа без предмета), Сандра Данилова (вправа без предмета), Аліса Іванова (вправа з булавами), Божена Крамарська (вправи з обручем та м’ячем), Ганна Швець (вправи з обручем та м’ячем).

Футбол. Відбулося жеребкування 1/16 фіналу розіграшу Ліги Європи. За підсумками жеребкування футболісти київського «Динамо» зіграють із бельгійським «Брюгге», а донецький «Шахтар» — з ізраїльським «Маккабі» (Тель-Авів).

«Динамо» проведе перший поєдинок на своєму полі 18 лютого, початок о 19.55. А 25 лютого о 22.00 на «біло-синіх» чекає виїзна гра на арені «Ян Брейдель» в Брюгге. «Шахтар» перший матч зіграє на виїзді 18 лютого (початок о 22.00). Гра у відповідь 25 лютого о 19.55 на НСК «Олімпійський» у Києві.

Решта пар 1/16 фіналу Ліги Європи. «Вольфсберг» (Австрія) — «Тоттенгем» (Англія), «Реал Сосьєдад» (Іспанія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія), «Бенфіка» (Португалія) — «Арсенал» (Англія), «Црвена Звезда» (Сербія) — «Мілан» (Італія), «Антверпен» (Бельгія) — «Рейнджерс» (Шотландія), «Славія» (Прага, Чехія) — «Лестер» (Англія), «Зальцбург» (Австрія) — «Вільярреал» (Іспанія), «Брага» (Португалія) — «Рома» (Італія), «Краснодар» (Росія) — «Динамо» (Загреб, Хорватія), «Янг Бойз» (Швейцарія) — «Баєр» (Німеччина), «Мольде» (Норвегія) — «Гоффенгайм» (Німеччина), «Гранада» (Іспанія) — «Наполі» (Італія), «Лілль» (Франція) — «Аякс» (Нідерланди), «Олімпіакос» (Греція) — ПСВ «Ейндховен» (Нідерланди).

Переможці протистоянь за сумою двох матчів вийдуть до 1/8 фіналу Ліги Європи. Жеребкування цієї стадії розіграшу відбудеться 26 лютого.

* * *

На 68-му році життя помер відомий у минулому футболіст київського «Динамо» Петро Петрович Слободян. За київську команду він виступав з 1975-го по 1979 рік, провів п’ять сезонів і майже сотню матчів. Петро Слободян — володар Суперкубка УЄФА-1975, чемпіон СРСР 1975-го і 1977 років. Через травми виступи у великому футболі завершив у розквіті сил — у 27 років. Почав працювати викладачем на кафедрі фізичного виховання університету імені Т. Г. Шевченка, згодом став її завідувачем. Виступав за команду ветеранів київського «Динамо». 2001-го Петро Слободян очолив київську «Оболонь», яку одразу ж вивів до Вищої ліги. 2008-го повернувся до викладацької діяльності.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Свята наближаються...
Читати
...Кошти віддаляються
Читати
Комусь не до гулянь
Читати
У чиїх руках місто?
Читати
Скільки і кому чекати «швидку»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове