Архів
П’ятниця,
18 грудня 2020 року

№ 97 (19845)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Київщина

«Антонов»-вантажний

Олег ГРИГОРЕНКО.

У МІСТІ Буча на базі летовища Науково-технічного комплексу «Антонов» почалося будівництво авіаційного перевантажувального логістичного вузла (хаба). Відповідну угоду про співпрацю напередодні було підписано між Бучанською міською радою і державним авіапідприємством, попит на комерційні перельоти легендарних літаків «Мрія» та «Руслан» якого у світі дедалі зростає.

Так, днями український Ан-124 «Руслан» доставив із аеропорту Тулузи на спеціальний аеродром НАСА в США супутник для компанії Ілона Маска SpaceX. Зрештою, створення новітнього вантажного хаба — це і робочі місця для мешканців Бучі та прилеглих територій.

Не встигли збудувати, як повалилося

В СТОЛИЦІ черговий бучний будівельний скандал. Не минуло й року після капітального ремонту Шулявського мостового шляхопроводу (а він, до речі, обійшовся платникам податків майже у два мільярди гривень), як три його нові освітлювальні стовпи один за одним з ефектом доміно рухнули посеред дня на проїжджу частину. Дев’ять автомобілів зазнали пошкоджень. На щастя, обійшлося без жертв.

Головна відповідальність за якість робіт на генеральному підряднику. Міський голова Віталій Кличко повідомив, що він разом із замовником будівництва — комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» вже звернулися із заявою до поліції. Втім, за подібних ситуацій ми вже не вперше чуємо суворі заяви і обіцянки столичної влади «розібратись і покарати винних». Проте жодного разу за злочинну халтуру коштом платників податків ніхто відповідальності не поніс.

Відсудили землі заповідного фонду

ЗЕМЛІ природно-заповідного фонду площею 0,15 га, що є частиною Національного природного парку «Голосіївський», відсудили у нових «ефективних власників». Київська обласна прокуратура встановила, що «добра і пухнаста», а головне — ще й «абсолютно безкорислива», Коцюбинська селищна рада, у чиєму підпорядкуванні була ця ділянка, незаконно передала її у приватну власність. Реакцією прокуратури стало звернення до суду з позовною заявою про її витребування з чужого незаконного володіння. Ірпінський міський суд Київської області повністю задовольнив позовні вимоги прокурора.

Чергове «покращання» перевезень

УЖЕ на початку наступного року проїзд у маршрутках Києва і області може подорожчати з восьми одразу до 12 гривень. Підняти ціни планують після запровадження локдауну. Приватні перевізники заявляють, що це питання вже погоджене з владою. А на своє виправдання скаржаться: у маршрутках, що курсують регіоном, істотно упав пасажиропотік. Зокрема, за 11 місяців нинішнього року пасажирообіг становив лише 46,3% того показника, що був на цей час торік. Через що, мовляв, бізнес внутрішньообласних перевезень зазнав значних збитків.

Щодо їхніх астрономічних збитків, то повірити автоперевізникам можна тільки на слово, адже значна частина їхнього бізнесу досі крутиться у тіні і не декларується. Тим часом жодне підвищення цін на проїзд іще не призводило до покращання якості пасажирських перевезень.

Пригоди новорічного капелюха

ЩЕ на початку грудня у Києві на Софійській площі змонтували головну ялинку країни. Тоді ж на її самісінькій верхівці почепили казкового солом’яного крислатого капелюха. Як потім пояснять організатори, концепцією прикрашання цьогорічної ялинки став «Казковий ліс». Та поки вона стояла ще без новорічної тематичної оздоби, у соціальних мережах здійнялися бурхливі обговорення незвичайної прикраси. Ба більше, деякі релігійні організації звернулися до столичного мера з вимогою зняти «відьмацького капелюха» на головній ялинці України. «Це Різдво чи Хелловін?» — обурювалися вони.

Через тиск у соцмережах і релігійні протести організаторам довелося піти на компроміс. Минулими вихідними казковий капелюх зняли з допомогою крана. Тепер в авральному порядку виготовляють традиційну восьмикутну різдвяну зірку. Шкода, що думки дітей про того капелюха так і не спитали.

Унікальна місцина Полісся

ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ радіаційно-екологічний біосферний заповідник, розташований у межах Іванківського та Поліського районів області у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, внесли до Всесвітньої бази природних заповідних територій світу (WDPA). Перед цим його упродовж кількох місяців інспектували фахівці природоохоронної програми ООН.

Площа заповідника становить 226 964,7 га. На сьогодні це найбільший об’єкт природно-заповідного фонду на території України.

Карантинні госпітальні бази

МІНІСТЕРСТВО охорони здоров’я розглядає можливість відкриття в краї ще восьми госпітальних баз, що дасть змогу збільшити мережу інфекційних ліжок більш ніж на тисячу. Треба сказати, що наразі в області «ковідних» пацієнтів приймають 26 лікарень. Вони розраховані на 2185 ліжко-місць, які завантажені, як стверджують у МОЗ, на 55,7%. Стаціонарне лікування отримують 1217 пацієнтів.

Тим часом, за інформацією МОЗ, медична система України опинилась на критичній межі через небувалий щодобовий приріст нових інфікованих коронавірусом пацієнтів — понад 15 тисяч осіб. На жаль, маємо вже й 16 218 щодобового приросту уражених. Надія на свідомість населення і карантинні заходи.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Свята наближаються...
Читати
...Кошти віддаляються
Читати
Комусь не до гулянь
Читати
У чиїх руках місто?
Читати
Скільки і кому чекати «швидку»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове