Архів
П’ятниця,
18 грудня 2020 року

№ 97 (19845)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Бойова підготовка

Михайло ВЕДМІДЬ.

КОМАНДУВАННЯ оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує нарощувати заходи бойової підготовки. Про це повідомляє пресслужба Міноборони України з посиланням на Головне управління розвідки. «Цього тижня на полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях противником одночасно проводяться збори з розрахунками протитанкових ракетних комплексів, снайперами, кулеметниками, гранатометниками, операторами технічних засобів розвідки розвідувальних підрозділів і безпілотних літальних апаратів артилерійських підрозділів», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що для надання методичної допомоги та з метою контролю за якістю проведення занять до з’єднань і частин 1-го (м. Донецьк) та 2-го (м. Луганськ) «армійських корпусів» прибули групи офіцерів управління 8-ї армії (м. Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ.

Водночас російські окупаційні війська поглиблюють окопні переходи та обладнують додаткові окопи для кулеметних розрахунків і розрахунків протитанкових ракетних комплексів. Окрім того, окупанти використовують цивільні споруди (залишені мешканцями приватні будинки, прибудинкові споруди тощо) для прихованого розміщення мінометів неподалік лінії зіткнення. Також застосовують безпілотні літальні апарати для перевірки стану фортифікаційного обладнання своїх передових позицій, маскування озброєння і військової техніки.

У середу, 16 грудня, в режимі відеоконференції відбулося засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій. Утім, уповноважений представник президента РФ у ТКГ Борис Гризлов участі у засіданні не брав. Не зміг чи не захотів? Офіційних заяв із цього приводу російська сторона не робила. Відомо тільки, що напередодні він відсвяткував 70-річчя, а Путін нагородив його орденом «За заслуги перед Вітчизною» I ступеня — «За видатні заслуги в зміцненні російської державності та реалізації зовнішньополітичного курсу РФ, значний внесок у розвиток оборонно-промислового комплексу». Тож яка там робота після святкування ювілею…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Свята наближаються...
Читати
...Кошти віддаляються
Читати
Комусь не до гулянь
Читати
У чиїх руках місто?
Читати
Скільки і кому чекати «швидку»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове