Архів
П’ятниця,
18 грудня 2020 року

№ 97 (19845)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Олекса Шалайський, співзасновник проєкту журналістських розслідувань «Наші гроші».

Журналісти програми «Схеми» викрили неформальні нічні зустрічі українських високопосадовців із олігархами. До міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у відомство приїздив бізнесмен Ігор Коломойський. В Офіс президента — мільйонер Борис Кауфман. Того ж дня останній бачився з міністром із питань стратегічних галузей промисловості Олегом Уруським. Також авто Кауфмана зафіксували біля будівлі уряду й Міністерства внутрішніх справ. Представник групи «Приват» Михайло Кіперман зустрічався з керівником «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим.

«За мого президентства стосунки з підприємцями будуть прозорі. Більше жодних кулуарних переговорів, нічних візитів і прихованих від суспільства домовленостей», — писав у соціальній мережі Президент Володимир Зеленський 2 травня 2019 року.

Кожна зустріч великого бізнесу з представником високої влади — це завжди фінансова втрата для України. Зустрічі неформальні, відбуваються вони пізно ввечері — щоб не підставляти Президента. Олігархам хочеться, щоб ніхто не «пищав» і не псував настрою. В цивілізованих країнах, якби було виявлено, що бізнесмени так зустрічаються з високопосадовцями, останні відразу мали б піти у відставку.

Олігархи виділяють великі гроші на депутатів, міністрів, виконавчу владу. Ті отримують від них «зар-плати». Особливо в органах, які здійснюють регулювання. Державу дерибанять кількадесят людей. Усе, що можна поділити, ділять.

А для решти громадян — закон.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Свята наближаються...
Читати
...Кошти віддаляються
Читати
Комусь не до гулянь
Читати
У чиїх руках місто?
Читати
Скільки і кому чекати «швидку»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове