Архів
П’ятниця,
18 грудня 2020 року

№ 97 (19845)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала

 Олена КОЩЕНКО.

Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Колесо

1. Взуття з досить високими халявами, яке в українській народній пісні «наробило клопоту» господині. 2. Приміщення між стелею і покрівлею будинку. 3. Маленька юрка співоча пташка з різнобарвним оперенням і жовтою грудкою. 4. Одна з географічних координат, що визначає розташування точки на земній поверхні або на небесній сфері. 5. Самка жеребця, лошиця. 6. Тип обтяжного одягу, що покриває ноги та який одягають як чоловіки, так і жінки; легінси. 7. Секретне слово або певна послідовність символів, призначена для підтвердження особи або її прав. 8. Відділена від дерева й очищена від пагонів частина тонкого стовбура або товстої гілки. 9. Службове становище, пов’язане з виконанням певних обов’язків у якій-небудь установі, на підприємстві або фірмі. 10. Вона не вовк: у ліс не втече. 11. Сукупність яких-небудь шляхів, ліній зв’язку, каналів тощо, розташованих на певній території. Також буває комп’ютерною, соціальною, телекомунікаційною, торговельною… 12. Народна назва пеларгонії. 13. Балакучий і веселий розпорядник на банкеті, весіллі. 14. «Сільські вісті» як засіб масової інформації. 15. Пропозиція, вказівка, як діяти за яких-небудь обставин, допомога добрим словом у скруті. Або ж повчання, напучування. 16. Ручне знаряддя праці з довгим держаком, без якого не посадиш дерево. 17. Стіна, зазвичай дерев’яна або мурована, що обгороджує або відгороджує що-небудь. 18. Столиця Куби. 19. Багатий на каротин городній овоч, ще й ніс сніговика. 20. Районний центр у Львівській області. 21. Тонкі бавовняні кручені нитки для вишивання. 22. Трав’яниста кормова і медоносна рослина з трійчастим вузьким листям і довгими китицями дрібних квіток. А також буркотлива людина. 23. Вона на городі, а в Києві дядько. 24. Великий хижий птах родини яструбових із довгими крилами і загнутим дзьобом; коршак.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна буква. Слова-підказки — нижче.

 

Хитрий квадрат

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається як по горизонталі, так і по вертикалі.

1. Членистонога тварина, що живиться дрібними комахами, вловлюючи їх у виткану нею самою павутину.

2. Багаторічна тропічна й субтропічна трав’яниста рослина з грубим м’ясистим великим листям, із якого виробляють волокно.

3. Велика хижа південна ящірка.

4. Зосередження зору або думки на чомусь.

5. Наповнене водою штучне річище для судноплавного сполучення між водоймищами, зрошування ґрунтів, осушування боліт, відводу або стоку води.

 

Загадка

Чорний Iван увібрався у дерев’яний жупан: де носом проведе, там слід прокладе.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове