Архів
Вівторок,
15 грудня 2020 року

№ 96 (19844)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Наші хлопці перші

Микола МОТОРНИЙ.

Cпортивна гімнастика. 11 нагород вибороли українські гімнасти на чемпіонаті Європи у турецькому Мерсіні. «Золото» з опорного стрибка і «бронзу» на кільцях здобув Ігор Радівілов. Срібним призером у вправах на брусах став Петро Пахнюк.

Іще вісім медалей на рахунку юніорів. Тричі сходив на вищу сходинку п’єдесталу (на коні, кільцях і брусах) і одного разу на другу (стрибок) Ілля Ковтун. Дві нагороди завоював (срібну на кільцях і бронзову на поперечині) Володимир Костюк. Срібні медалі везуть додому Іван Севрук (вільні вправи) та Микита Мельников (бруси).

Тхеквондо. На чемпіонаті Європи з тхеквондо (ВТФ), який відбувся в Сараєві (Боснія і Герцеговина), володарем бронзової нагороди став українець Владислав Бондар у вазі понад 80 кг. У змаганнях взяли участь 260 спортсменів із 22 країн континенту.

Футбол. Прем’єр-ліга України. Сезон-2020-2021. 13 тур. «Олімпік» — ФК «Львів» — 1:1, «Ворскла» — «Минай» — 1:1, «Динамо» — «Колос» — 2:2, «Рух» — «Дніпро-1» — 4:1, «Десна» — ФК «Маріуполь» — 2:0, ПФК «Олександрія» — «Зоря» — 0:2.

Матч «Інгульця» з «Шахтарем» не відбувся через незадовільний стан поля стадіону «Зірка» в Кропивницькому. Інцидент розглядатиметься Контрольно-дисциплінарним комітетом Української асоціації футболу.

Турнірне становище: «Динамо» — 30 очок, «Шахтар» — 26, «Десна» — 23, «Зоря», «Ворскла» — по 20, «Колос» — 18, «Олімпік» — 17, ПФК «Олександрія», ФК «Маріуполь» — по 16, «Інгулець» — 11, «Минай» — 10, «Рух», ФК «Львів» — по 9, «Дніпро-1» — 8.

* * *

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. За підсумками останнього в 2020 році єврокубкового тижня Україна зберегла 12-те місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Очки Україні принесли «Динамо» і «Шахтар». Кияни перемогли «Ференцварош» (1:0), а «гірники» зіграли внічию з «Інтером» (0:0). «Зоря» в останньому матчі групового раунду Ліги Європи програла португальській «Бразі» (0:2). Відрив від України (31,700 бала) в таблиці коефіцієнтів збільшили Австрія (35,825) і Шотландія (32,125). Водночас Україна збільшила відрив від Туреччини (30,100). Усі турецькі команди вибули з єврокубків, від Австрії залишилося дві команди в плей-оф Ліги Європи, від Шотландії — одна. «Динамо» і «Шахтар» полишили Лігу чемпіонів, але продовжать виступи в Лізі Європи.

* * *

Українська асоціація футболу надіслала до Спортивного арбітражного суду Лозанни заяву на оскарження рішення Апеляційного комітету УЄФА щодо скасованого матчу Ліги націй Швейцарія — Україна, який мав відбутися 17 листопада.

«Позиція Української асоціації футболу була однозначною ще до отримання повного тексту документа — ми оскаржуватимемо рішення Апеляційного комітету, адже вважаємо, що не всім нашим аргументам було надано належну оцінку під час розгляду справи», — наголосив генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький.

З метою максимального захисту інтересів збірної України в Спортивному арбітражному суді Лозанни для підготовки заяви про апеляцію Українська асоціація футболу, крім юристів УАФ, залучила фахівців у галузі спортивного права юридичних компаній Іспанії та Швейцарії, а також представників адвокатської спільноти нашої країни з Асоціації правників України.

Як відомо, минулого тижня УАФ отримала від дисциплінарного органу УЄФА мотивувальну частину цього рішення, відповідно до якого збірній України присуджено технічну поразку із рахунком 0:3 в скасованому матчі зі Швейцарією.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Удар по фермерству
Читати
Комісія винесла вердикт
Читати
Вакцина буде. Але не для всіх
Читати
Готується закон про зброю
Читати
Ожеледиця наробила лиха
Читати
Відреставрували архітектурну перлину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове