Архів
Вівторок,
15 грудня 2020 року

№ 96 (19844)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Запоріжжя

ЗАЗ працюватиме

Ганна КЛІКОВКА.

ЗАПОРІЗЬКИЙ автомобілебудівний завод оголоcив про початок виробництва автомобілів Groupe Renault для вітчизняного ринку. Проєкт реалізується на потужностях у Запоріжжі. Про це повідомили на сайті компанії.

Йдеться про те, що проєкту на ЗАЗ передувала масштабна модернізація на цілковиту відповідність міжнародним стандартам якості Groupe Renault. На заводі запустили спеціальну систему, яка суворо відстежуватиме забезпечення українського ринку автомобілями міжнародного рівня якості.

— Цей проєкт створить нові робочі місця і, сподіваємось, сприятиме розвитку вітчизняного автопрому. Локалізоване складання дає нам змогу залишатися в безпосередній близькості від наших клієнтів і адаптувати пропозицію й сервіс до потреб ринку, — зазначив голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко.

Нові технології — студентам «Політехніки»

ВІДКРИТИЙ навчальний технологічний простір у форматі мережі лабораторій представили на базі Національного університету «Запорізька політехніка» з нагоди 50-річчя кафедри інформаційних технологій електронних засобів навчального закладу. Представники ряду бізнесових компаній-партнерів надали можливість молодим спеціалістам працювати на шести технологічних стендах, загальна вартість котрих становить 400 тисяч гривень.

Основні напрями роботи вільного простору — розроблення систем промислової автоматизації, 3-D моделювання, проєктування електронних пристроїв та виготовлення їхніх прототипів. Виконувач обов’язків ректора НУ «Запорізька політехніка» Сергій Бєліков наголосив, що новий науково-освітній простір стане місцем для вирішення інженерних завдань на сучасному рівні, сприятиме засвоєнню студентами практичних навичок. Це допоможе майбутнім спеціалістам знайти гідне місце застосуванню інженерних здібностей в Україні, де на таких фахівців кадровий голод.

Сільським школярам

ТЕРИТОРІАЛЬНІ громади краю отримали партію шкільних автобусів. Новенький транспорт відправився в Михайлівську ОТГ Вільнянського району, Комишуваську — Оріхівського, Кам’янсько-Дніпровську ОТГ, а також Полтавську ЗОШ Гуляйпільського та Полянівську — Мелітопольського районів.

Спеціалізовані шкільні автобуси придбані на засадах співфінансування з державного і місцевих бюджетів. Виробник — приватне акціонерне товариство «Запорізький автомобілебудівний завод». Упродовж поточного року вже 24 автобуси передані на території громад, наступні партії надійдуть до кінця грудня.

Подарунок від «Запорожців»

ЯСКРАВУ прем’єру репрезентував запоріжцям академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії. Програма «Голос, що підкорює світ» — докорінно новий формат подачі заходу, під час якого слухач разом із виконавцями театралізованого дійства теж перебуває на сцені. Камерна атмосфера проєкту занурює глядача в дійство й залучає до активної участі в концерті.

У програмі гармонійно поєднуються декілька видів мистецтва — вокал, художнє слово, хореографія, пластика та інструментальна музика. У виконанні артистів звучать відомі українські популярні пісні, поезія, сучасна українська музика. У центрі дійства — три долі, три чарівні українки, сильні, талановиті жінки, голоси яких підкорювали світ за різних часів. Ідеться про Соломію Крушельницьку, Квітку Цісик, а третя героїня залишається інкогніто, адже уособлює всіх співачок України 21-го століття. Художній керівник колективу, заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь зазначила, що ідею реалізовували довго й виважено. Кожен номер є креативним і неординарним баченням української душі у мистецтві.

Браконьєрам — зась!

НА ТЕРИТОРІЇ національного заповідника «Хортиця» заходилися до своєрідного сезонного прибирання: служба режиму заповідника знешкоджує на острові капкани. Такі роботи тут проводять регулярно, особливо у зимовий період. Першого дня співробітники заповідника знайшли і знешкодили вісім капканів, браконьєрських петель.

Фахівці пояснили, що браконьєри активізуються саме холодної пори року. Зловмисники користуються тим, що на острові стає значно менше людей і можна поживитися. Полювати намагаються на фазанів, а іноді замахуються і на косуль та кабанів.

Також співробітники заповідника наголосили, що така кількість пасток, знайдених першого ж дня робіт із попередження браконьєрства, свідчить про те, що незабаром їх буде іще більше. Пильність не завадить усім, хто відвідує заповідні місця.

Паспорт у 27 років

ІСТОРІЯ 27-річного Володимира здивувала навіть працівників міграційної служби, у котрих чимало цікавих службових випадків. Чоловік у такому віці вперше отримав паспорт. Раніше він професійно займався футболом, але стати зіркою спорту не судилося, та й працевлаштуватися не міг. Розповідає, що без головного документа залишився, бо й свідоцтва про народження не мав, свого часу його не зробила мама. Вперше до міграційної служби за паспортом Володимир звернувся в квітні. Отриманню документа передувала копітка праця кількох служб, адже, перш ніж оформити паспорт, необхідно було отримати свідоцтво про народження.

Випадок Володимира у міграційній службі без перебільшення називають непересічним. Отримання ID-картки відкрило перед чоловіком можливість нарешті нормально соціалізуватись у суспільстві.

Продала сина, щоб жебракував

ЗЛОВІСНИХ ознак набуло материнство в особі 53-річної мешканки Запоріжжя. Правоохоронці задокументували факт передачі жінкою свого малолітнього сина за гроші «покупцеві». Громадянку затримано, місяць вона проведе у слідчому ізоляторі. Хлопчику 12 років, він мав жебракувати на вулицях міста. Оперативники з’ясували, що жінка зустрілась із невстановленою особою і повідомила про готовність передати свого сина за грошову винагороду в розмірі 600-700 гривень на день для заняття жебрацтвом.

У помешканні, де правоохоронці провели обшук, суцільна антисанітарія, дитину доправили на обстеження в лікарню. За ознаками правопорушення, передбаченого ч.3-ю ст.149-ї Кримінального кодексу України (торгівля людьми) було відкрито кримінальне провадження. Така стаття передбачає від восьми до 15 років ув’язнення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Удар по фермерству
Читати
Комісія винесла вердикт
Читати
Вакцина буде. Але не для всіх
Читати
Готується закон про зброю
Читати
Ожеледиця наробила лиха
Читати
Відреставрували архітектурну перлину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове