Архів
Вівторок,
15 грудня 2020 року

№ 96 (19844)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Перший пішов

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня зафіксовано 40 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Окупанти провокували українських захисників із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У разі, коли ворожий вогонь був неприцільний і не становив загрози життю і здоров’ю військовослужбовців Об’єднаних сил, наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. В інших випадках, поінформували у штабі ООС, на вогневі провокації противника українські підрозділи надавали адекватну відповідь.

У суботу, 12 грудня, неподалік населених пунктів Верхньоторецьке та Золоте-4 окупанти обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї. Внаслідок рикошету ворожих куль, повідомили в Міноборони України, двоє українських військовослужбовців дістали легкі поранення. Стан здоров’я захисників задовільний. «Такі зухвалі дії противника підрозділи Об’єднаних сил не залишили без уваги та відкрили вогонь у відповідь. Про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями РФ повідомлено представникам ОБСЄ через Українську сторону СЦКК», — наголосили у штабі ООС.

Тим часом наприкінці минулого тижня сталася подія, яку дехто вважає символічною. З Києва до Авдіївки вирушив перший пасажирський потяг «Маяк». Раніше він прямував тільки до станції Покровськ (колишній Красноармійськ), тепер його маршрут подовжено. Потяг курсуватиме зі столиці України до Авдіївки й у зворотному напрямку щоденно. Його відправлення прокоментував народний депутат Муса Магомедов (до обрання у ВР — гендиректор Авдіївського коксохімзаводу): «Через шість років із першої колії у прифронтову Авдіївку пішов потяг із Києва. Ми обов’язково подовжимо маршрут цього потяга до Донецька».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Удар по фермерству
Читати
Комісія винесла вердикт
Читати
Вакцина буде. Але не для всіх
Читати
Готується закон про зброю
Читати
Ожеледиця наробила лиха
Читати
Відреставрували архітектурну перлину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове