Архів
П’ятниця,
11 грудня 2020 року

№ 95 (19843)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Спортивний «Оскар» Ольги Харлан

Микола МОТОРНИЙ.

Фехтування. Олімпійська чемпіонка українка Ольга Харлан (на фото) уп’яте за кар’єру стала переможницею рейтингу Міжнародної федерації фехтування (FIE), завершивши сезон на першому рядку серед шаблісток. Ольга повторила досягнення свого співвітчизника — рапіриста Сергія Голубицького. Він також п’ять разів закінчував сезон як лідер світового табеля про ранги.

Нагадаємо, нинішнього сезону Харлан тричі піднімалася на п’єдестал міжнародних турнірів. На першому етапі Кубка світу у французькому Орлеані вона завоювала «бронзу», а після цього виграла два «золота» на аналогічному турнірі в Солт-Лейк-Сіті (США), а також на Гран-прі Монреаля (Канада).

Новий сезон восени 2020 року не відновився через коронавірусну пандемію.

У НОК України. Відділення НОК України в Харківській області спільно з управлінням у справах молоді та спорту ХОДА вшанували найкращих спортсменів Харківщини за підсумками виступів на міжнародних і всеукраїнських змаганнях протягом серпня і жовтня поточного року. Нагороди «Спортивна Зірка Слобожанщини» отримали: за підсумками серпня-2020 — колектив регбійного клубу «Олімп»; за підсумками спортивного жовтня: Богдан Данильчук — майстер спорту України, студент ІІ курсу Харківського державного вищого училища фізичної культури №1, переможець чемпіонату Європи з велоспорту на треку серед юніорів 2020 року (кейрін).

Не забули організатори вшанувати і харківських боксерів за підсумками виступів на чемпіонаті Європи у місті Будва (Чорногорія). Переможцями та медалістами першості стали вихованці харківської школи боксу. Відзнаки отримали чемпіони Ілля Тогобицький і Микита Горбатенко, бронзовий призер Данило Дрижак та їхні тренери Роман Черніков, Богдан Даниленко, Олексій Солодовніков, Віталій Яровий і Сергій Данильченко.

Футбол. Дві українські команди продовжать боротьбу в єврокубках. Це стало відомо після заключного туру групового турніру Ліги чемпіонів. Динамівці Києва вдома обіграли угорський «Ференцварош» — 1:0, а донецький «Шахтар» у гостях зіграв унічию (0:0) з італійським «Інтером». Обидві наші команди посіли треті місця у своїх підгрупах. А це дає змогу продовжити боротьбу в 1/16 фіналу Ліги Європи.

* * *

Ліга чемпіонів. За підсумками заключного туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА в плей-оф вийшли «Аталанта», «Атлетико», «Боруссія» з Менхенгладбаха, «Лаціо», «Парі Сен-Жермен», «РБ Лейпціг» і «Реал». Раніше учасниками 1/8 фіналу розіграшу стали «Баварія», «Манчестер Сіті», «Порту», «Ліверпуль», «Челсі», «Севілья», «Боруссія» з Дортмунда, «Барселона» і «Ювентус».

Жеребкування плей-оф Ліги чемпіонів відбудеться 14 грудня. Перші матчі 1/8 фіналу триватимуть 16/17 і 23/24 лютого, матчі-відповіді — 9/10 і 16/17 березня. Чвертьфінали — 6/7 і 13/14 квітня. Півфінали — 27/28 квітня і 4/5 травня. Фінал стартує на «Олімпійському стадіоні Ататюрка» у Стамбулі (Туреччина) 29 травня.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Оцифровування» картини не дає
Читати
Гульнемо — і на карантин
Читати
Платіть і протестуєтеся ще
Читати
Безробіття накрило країну...
Читати
...але спеціалісти потрібні
Читати
Облуправління ліквідують
Читати
Iнфляція збільшується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове