Архів
П’ятниця,
11 грудня 2020 року

№ 95 (19843)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Добре діло

Своя пожежна команда

Марія КРАМАР.

СЕЛО Прокурава Космацької ОТГ на Івано-Франківщині вибороло грант від уряду Польщі на створення власної пожежної бригади.

«Раніше до нас їхали пожежні машини або близько 40 хвилин із Косова, або з пів години з Космача, — каже очільник новоствореної бригади Богдан Матійчук. — За цей час вогонь встигав усе знищити, бувало, гинули люди. Дізналися про конкурс, наша ОТГ взяла у ньому участь і виграла. За умовами гранта нам надали пожежну машину, частину амуніції, оплатили навчання добровольців. Жителі села зібрали кошти на будівництво та власними силами спорудили спеціальне приміщення. Спершу нас було 12 чоловік. Місяць навчалися пожежній справі в Івано-Франківську. Згодом до команди долучилося ще троє, їх ми навчаємо самотужки. Такої кількості рятувальників для нашої місцевості достатньо».

За неповний рік від часу створення добровільна пожежна команда Прокурави погасила дев’ять пожеж, допомагала під час повеней. Виїжджають хлопці на виклики і до Космача, Брустурова та інших населених пунктів, до яких можна прибути за 20 хвилин.

Усі витрати на утримання техніки, оновлення спорядження і амуніції покриває громада. Зар-плати пожежники-добровольці не отримують, але мають страховку від нещасних випадків. У вільний від чергувань час працюють на різних роботах, наприклад, Богдан Матійчук ремонтує автомобілі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Оцифровування» картини не дає
Читати
Гульнемо — і на карантин
Читати
Платіть і протестуєтеся ще
Читати
Безробіття накрило країну...
Читати
...але спеціалісти потрібні
Читати
Облуправління ліквідують
Читати
Iнфляція збільшується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове