Архів
П’ятниця,
11 грудня 2020 року

№ 95 (19843)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Літа молодії

Анастасія і НАТО

Ганна Кліковка.

Запорізька область.

Те, що професійно-технічна освіта може успішно конкурувати з університетською, довела юна вихованка ДНЗ «Михайлівське ВПУ» Анастасія Стадніченко. Дівчина стала однією із семи переможців конкурсу студентських робіт у рамках заснування Клубу випускників НАТО в Україні.

ВИМОГЛИВЕ журі визнало дослідження Анастасії на тему «Роль НАТО у протидії гібридним методам ведення війни та зміцненні стійкості перед зовнішніми загрозами» одним із найкращих. Вона єдина представляла профтехосвіту і перемогла поряд з ровесниками, що навчаються у престижних університетах країни: Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, Донецькому національному університеті ім. Василя Стуса, Буковинському державному медичному університеті, Українському католицькому університеті. Годі й говорити, що всі 38 робіт, поданих на конкурс, складали дослідженню Насті потужну конкуренцію. Але за спиною у дівчини було рідне училище, де вона вже на третьому курсі, мудрі наставники, котрі дають своїм студентам освіту високого штибу, знання, з якими можна впевнено продовжувати навчання в найпрестижніших вітчизняних вишах.

— Коли був оголошений такий конкурс, я відразу запропонувала написати есе Анастасії, — розповіла викладач історії ДНЗ «Михайлівське ВПУ» Людмила Макарова. — Студентка закохана в історію, має аналітичне мислення та високу працездатність. До того ж у дівчини вже був досвід участі в подібних проєктах. Роботу вона виконала в рекордно стислі терміни. Працювати з Анастасією було дуже цікаво, бо її думки неординарні, однак виважені. «Головна зброя людства проти гібридної війни — це об’єднання, відкритість, взаємодопомога та підтримка одне одного». Ця зацитована ідея, навколо якої побудований твір, в нинішній час близька всім людям доброї волі, особливо громадянам нашої держави. Добре, що молодь опановує і розвиває такі складні теми.

— Я зразу зголосилася взяти участь у цьому конкурсі, — повідала Анастасія. — Цікавлюсь і минулим, і викликами сьогодення, що постають перед світом. Конференція відбулася з участю представників Штаб-квартири НАТО в онлайн-режимі. Дуже хвилювалася, коли представляла свою роботу. Вважаю, що гібридна війна — це виклик і потужна загроза для всього демократичного суспільства. У роботі намагалася розкрити її сутність, сучасні методи ведення, а також запропонувала способи протидії гібридним тактикам. На жаль, нашому поколінню випало знати про таке не лише з підручників, а й переживати за долю України, яка не перший рік протистоїть такій війні.

Я дуже зраділа, побачивши своє ім’я серед тих, кого відзначили. А також приємному бонусу — можливості у складі команди переможців після завершення карантинних обмежень відвідати Штаб-квартиру НАТО в Брюсселі. Для мене дуже важливим було й гідно представити наш навчальний заклад, тому дякую всім, хто мене навчав, підтримував і вболівав, це наш спільний успіх.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Оцифровування» картини не дає
Читати
Гульнемо — і на карантин
Читати
Платіть і протестуєтеся ще
Читати
Безробіття накрило країну...
Читати
...але спеціалісти потрібні
Читати
Облуправління ліквідують
Читати
Iнфляція збільшується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове