Архів
П’ятниця,
11 грудня 2020 року

№ 95 (19843)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Відділ кадрів

Вареники в макітрі

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

У Харківській області знову змінили голову: замість Олексія Кучера ОДА очолила Айна Тимчук. Отож за роки незалежності Слобожанщиною вже вдруге керуватиме представниця слабкої статі: за попередників головою адміністрації була білявка Юлія Світлична, тепер стала чорнява Айна. Як у пісні «Ой, у полі три криниченьки».

Більший меншого тусає

ОЛЕКСІЙ Кучер як ні в чому поганому, так і ні в чому доброму помічений не був. Позиціонував себе як патріот, засвітився в кількох скандалах із місцевими олігархами, які вже з перших днів незлюбили очільника ОДА. Ну, і конфліктував з мером Харкова Геннадієм Кернесом. Утім, напевне, не це стало причиною, а останні вибори до місцевих рад, коли, як і в більшості регіонів України, «слуги народу» провалилися з тріском. І це при тому, що вони при владі й мали змогу застосувати адміністративний ресурс. Я особисто знаю людей, які висувалися від правлячої партії лише тому, що це відкривало їм кращі можливості на виборах. Але навіть за таких умов «слуги» в області опинилися на третьому місці.

Певна річ, за такої поразки ті, що на вершині владної піраміди, шукають винних трішки нижче. Хоча, як на мене, життя на місцях, а отже, й імідж влади дуже залежить від політики, котра проводиться нагорі.

Потрібна всім

ЯКЩО вірити офіційним паперам, то Айна Тимчук — чиновниця до мозку кісток. Тобто після закінчення у 1995 році Дніпропетровського державного університету (спеціальність — управління трудовими ресурсами), а 2004-го — Дніпропетровського регіонального інституту державного управління (спеціальність — державне управління) вона все життя працювала на державній службі.

Почалося сходження Тимчук по кар’єрній драбині на початку дев’яностих, коли вона потрапила у Дніпропетровську міську раду на посади бухгалтера та інженера-спеціаліста. За Леоніда Кучми піднялася на кілька сходинок вище — аж до заступниці голови ОДА.

Від одного чиновника я почув таке: влада — це як вареники в макітрі. Їх перетрушують у сметані, якісь вареники опиняються внизу, інших виносить нагору… Головне, щоб не випасти з макітри, бо з’їдять. Айна Тимчук з макітри влади не вилетіла ні разу. Вона залишалась на своїй посаді й за президентства Віктора Ющенка.

При Януковичу Тимчук опинилася в Харкові, де стала радницею з організаційних питань харківського міського голови Геннадія Кернеса, згодом його заступницею. Повернулася вона до Дніпропетровська навесні 2014 року: спершу обійняла посаду керівника апарату ОДА, стала, як кажуть, «підписанкою», тобто мала право підписувати договори. Напрошується висновок, що це людина, потрібна будь-якій владі.

Багата біднячка

ТІ, хто знає владну кухню, кажуть, що, займаючи такі пости, як Айна Тимчук, голодувати не будеш. Але й дуже багатим не станеш. Утім, у період, коли чиновниця працювала в Дніпропетровській ОДА, місцеві ЗМІ називали її найбагатшою чиновницею адміністрації.

Згідно з декларацією, поданою 2020 року, вона мешкає сама, ні з ким не веде спільного господарства, не має власного транспорту і житла. Останнє орендує… в доньки. Водночас задекларувала два швейцарських годинники. За 2019 рік Тимчук у Дніпропетровській ОДА заробила 430,5 тис. грн.

Однак сайт антикорупційних розслідувань BIHUS.Info стверджує, що у Тимчук кілька квартир у Києві, будинок на 173 кв. м в Олександрівці Дніпропетровської області та майже такий же за розмірами — в Харкові. З машин у власності був Mercedes-Benz G550. На дітях також «висить» по машині преміум-класу. А у своїй декларації за 2016 рік Айна Тимчук вказала авто Toyota Land Cruiser 2013 року випуску, чотири швейцарських годинники, 80 тисяч доларів… Словом, чиновниця як чиновниця. У них завжди так: багаті чоловіки (жінки), діти, сестри… А вони — прості держслужбовці. Незамінні нові старі обличчя.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Оцифровування» картини не дає
Читати
Гульнемо — і на карантин
Читати
Платіть і протестуєтеся ще
Читати
Безробіття накрило країну...
Читати
...але спеціалісти потрібні
Читати
Облуправління ліквідують
Читати
Iнфляція збільшується
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове